Weer naar school

Het is de eerste schooldag van het nieuwe cursusjaar wel wennen voor de leerlingen van CBS de Schakel in Harderwijk. 

In een volledig gerenoveerd schoolgebouw stapten ze wat onwennig naar binnen.

De school die ze voor de vakantie achterlieten was niet meer te herkennen. Om zich heen kijkend stapten ze via een nieuwe grote entree  in een ruime lichte hal. De nieuwe keuken met een grote ontvangstruimte zijn de grote blikvangers als je de school binnenloopt. Aangekomen in de klaslokalen is het verschil met vóór de renovatie misschien nog wel groter: lichte kleuren, grote raampartijen, keurige prikborden, nieuw plafond en nieuwe vloer.

Na een korte periode van stille verwondering barstte de reacties los: “Wat mooi! Is dat onze school?”

Wat opvalt is dat er geen radiatoren meer te vinden zijn. De Schakel beschikt nu over een verwarmingssysteem en luchtventilatiesysteem dat uniek is in Harderwijk. Onderzoek heeft aangewezen dat de leerprestaties omhoog gaan als kinderen in een goed geventileerd lokaal kunnen werken. Zuurstofrijke lucht wordt via roosters in het plafond  de lokalen ingebracht en de verbruikte lucht wordt weer weg gezogen.

Het nieuwe verwarmingssysteem zorgt ervoor dat het in de lokalen zowel ’s winters als ’s zomers een perfecter temperatuur is om er te zijn.
Ook alle toiletten zijn vernieuwd en voorzien van een egale, gekleurde vloer zonder tegels; uit hygiënisch oogpunt een  groot voordeel.

Kleintjes weer naar school CBS de Schakel Harderwijk