Weekmarkt straks ook in Drielanden

Naast de bestaande weekmarkt in de binnenstad komt er een tweede kleine weekmarkt bij het winkelcentrum van Drielanden. De weekmarkt komt op parkeerlocatie P2 in de wijk Drielanden, aan achterzijde van het wijkwinkelcentrum.

De weekmarkt bestaat uit zes kramen en vindt vanaf 1 september dit jaar plaats op de woensdagochtend. De producten die worden aangeboden zijn vis, kip, kaas, loempia, schoenen en stoffen. Uitgangspunt is de bestaande marktverordening.

Er is vanuit bewoners en winkeliers in Drielanden behoefte aan een kleine weekmarkt
De komst van de weekmarkt speelt in op de wensen van wijkbewoners. Er is behoefte aan een viskraam bij het wijkwinkelcentrum. Er is in die wijk geen viswinkel gevestigd. De winkeliersvereniging Centrum Drielanden ziet een weekmarkt als versterking voor hun aanbod.

Ook marktondernemers willen een weekmarkt in Drielanden
Diverse marktondernemers hebben aangegeven een plek te willen bij winkelcentrum Drielanden. Er is een interesselijst, maar deze lijst valt formeel niet onder de marktverordening. De marktondernemers op deze lijst zijn geïnformeerd over hoe zij in aanmerking kunnen komen voor een plaats op deze weekmarkt. Ook andere marktondernemers kunnen zich melden bij de gemeente.

Wethouder Christianne van der Wal ziet meerwaarde voor de omgeving
"Ik ben ontzettend blij met deze ontwikkeling”, aldus wethouder Christianne van der Wal. “Een markt brengt ontmoeting en levendigheid voor de omgeving met zich mee. Bovendien voldoen we aan de behoefte van zowel de inwoners als de ondernemers."