Wedstrijdverslag Unitas 3 – Dindoa 2

Dindoa 2 verzuimt revanche te nemen tegen Unitas 3; 20-19. De thuiswedstrijd voor Dindoa 2 werd met 1 punt verschil in de laatste minuut verloren. Om die reden wilde Dindoa 2 revanche nemen op de buren.

De wedstrijd begon goed voor Dindoa in Harderwijk. Jelmer Steenkamp benutte een strafworp en bracht Dindoa op voorsprong. Unitas wist aan te sluiten en dat lukte Unitas ook bij 1-2.

Daarna was het aan de Ermeloërs om de wedstrijd over te nemen. Door doelpunten van met name Tessa Lolkema en Sam van der Beek liep Dindoa uit naar een 8-13 ruststand. Dat beloofde veel voor een tweede helft en de overwinning. De ploeg uit Ermelo stond onder leiding van Evert Houtriet (coach van Dindoa 1) die de zieke Jan de Boer verving. Het begin van de tweede helft was voor Unitas.

Van de vijf punten voorsprong voor Dindoa bleef er maar 1 punt over. Unitas trok de boel weer recht door in te lopen tot 13-14. Toen werd het weer wit-blauw tijd. Onder aanmoedigingen en gejuich van de meegereisde supporters, lukte het de Ermeloërs om weer te scoren. Door 4 scores op rij wist Dindoa halverwege de tweede helft de voorsprong weer uit te bouwen tot 13-18. De overwinning leek zeker. Na deze fraaie doelpunten zakte de ploeg in. Er kwamen geen doelpunten meer voor Dindoa en Unitas nam het initiatief in de wedstrijd over. De thuisploeg wist het heel spannend te maken door in de laatste minuut de 18-18 te scoren en tegelijk daaroverheen voor het eerst in de wedstrijd de voorsprong te nemen; 19-18. Sam van der Beek kon met een fraai schot vanaf de middenlijn dit weer gelijk trekken naar 19-19. en toen mocht Unitas nog één keer aanvallen en beloonde zichzelf met een doelpunt; 20-19 en de overwinning.

Heel zuur voor Dindoa dat zo graag deze derby had willen winnen maar 15 minuten lang niet scoren heeft hen opgebroken.
Scores Dindoa: Thomas van Diest 1; Romy van Enk 1; Sharon Verhoef 1; Tom van der Berg 2; Jelmer Steenkamp 3 (1); Tessa Lolkema 4; Sam van der Beek 7.