Wedstrijden en topscorers van VVOG 1 (statistieken)

Nu de mannen van trainer Raymond Schuurman komende week beginnen aan een nieuw seizoen, is het voor ons een mooie aanleiding om terug te blikken op de statistieken van het afgelopen seizoen.

Want wie steeg er op de ranglijst van officiële wedstrijden voor VVOG 1? En wie schoot zichzelf in de Top 50 van All Time Topscorers van de Groen Witten? Harry Huigen heeft alle actuele statistieken weer op een rijtje gezet! 

Mister VVOG 
Sieds Severein staat natuurlijk nog soeverein op de eerste plaats in het klassement van meeste officiële wedstrijden voor VVOG 1. In 16 jaar kwam hij tot maar liefst 358 wedstrijden in het groenwit. Sieds deelt het podium met Fabian Bouwman (339 wedstrijden) en Danny Marcus (314 wedstrijden). 

Jan Jurriën Hop is door zijn 23 wedstrijden in het afgelopen seizoen ook de Top 10 binnengedrongen. De Hierdenaar stond vorig seizoen nog 13de, maar is gestegen naar de 8ste plaats met in totaal 218 officiële wedstrijden in het eerste elftal. 

Thomas Vossebelt blijft door zijn 6 wedstrijden in het afgelopen seizoen op de 17de plaats staan met in totaal 172 wedstrijden. Ook Jeffrey Snijders is in dit klassement hard aan de weg aan het timmeren. Door zijn 22 wedstrijden in het afgelopen seizoen staat hij nu op 117 optredens voor VVOG. Snijders staat nu op de 34ste plek, maar kan in de komende jaren op De Strokel natuurlijk nog flink stijgen op de ranglijst! 

All Time Topscorers 
Ety Jansen schoot maar liefst 180 (!) keer met scherp in het groenwit. Een geweldig aantal doelpunten, wat op de dag van vandaag nog niet is verbroken. Edwin van Egteren (met 140 goals) en Marijn Zegers (met 134 goals) komen nog in de buurt van de eerste plek, maar moeten genoegen nemen met een verdienstelijke tweede en derde podiumplaats. 

Thomas Vossebelt kan ook met trots terugkijken op zijn doelpunten bij VVOG. Hij vindt zichzelf terug op plek 12 met in totaal 35 goals. Een prachtig aantal voor een middenvelder. 

De teruggekeerde Pernelly Biya kan komend seizoen op jacht gaan naar een plek in de Top 10. De buitenspeler staat nu met 38 goals op de 11de plek en kan met drie goals al de Top 10 binnendringen. Wij hopen natuurlijk dat Pernelly een fantastisch seizoen tegemoet gaat en met zijn scorend vermogen van waarde kan zijn voor de ploeg van Raymond Schuurman. 

De grootste stijger op de topscorerslijst is Rihairo Meulens. Door zijn 8 goals in het afgelopen seizoen is hij van de 61ste naar de 35ste plek gestegen. Ook Mike Ahrens heeft zijn plek in de Top 50 weten te bemachtigen. Door zijn 6 goals steeg hij naar de 41ste plek. 

Begin september trapt VVOG af voor een nieuw seizoen in de Derde Divisie. Een nieuw seizoen biedt nieuwe spelers, eigen talenten en gewaardeerde krachten natuurlijk de kans om ook weer te stijgen op deze mooie ranglijsten. En voor altijd een plekje te bemachtigen in de geschiedenisboeken van de Groen Witten.

Hierbij de volledige statistieken: 
https://www.vvog.nl/uploads/bestanden/statistieken/VVOG-doelpunten-tm-2019-2020.pdf
https://www.vvog.nl/uploads/bestanden/statistieken/VVOG-gespeelde-wedstrijden-tm-2019-2020.pdf

Snijders VVOG 1 Harderwijk foto Jaap Hop
(Fotograaf Jaap Hop)