'We willen het de mensen gemakkelijker maken'

Van gehakt tot een Angus biefstuk, "je grijpt bij ons niet snel mis", zegt Joep de Bruijn, van deslagerthuis.nl. Samen met Beert Karssen van Slagerij Karssen aan de Bruggestraat, is hij zo'n anderhalf jaar geleden deslagerthuis.nl begonnen. 

"Mensen willen geen plofkip meer eten, het liefst hebben ze een kwalitatief goed stuk vlees 

Maar ze willen ook om 18 uur naar de Jumbo en tien minuten later eten. Een loopje naar de slager duurt vaak te lang. Dus wordt ook het vlees in de supermarkt gehaald." Zonde, vinden de beide mannen. "Dus denken we mee, we willen het de mens gemakkelijk maken." 

Eigen rundvlees
Wanneer je, als Harderwijker, Hierdenaar of Ermeloër, bij deslagerthuis.nl voor 22.00 uur bestelt, wordt het vlees de volgende dag bij je bezorgd. "Of je haalt het op in de winkel van slagerij Karssen", aldus De Bruijn. Mensen uit Nunspeet, Zeewolde, Putten en Nijkerk kunnen ook bestellen, maar voor hen gelden andere bezorg momenten. Veel gemakkelijker kunnen ze het niet voor je maken, wel leuker. "Met wekelijkse aanbiedingen, weekpakketten en vlees of vleeswaren die bij ons goedkoper zijn dan in de supermarkt bijvoorbeeld. En natuurlijk echte vleesspecialiteiten voor de liefhebbers."

Van het grootste gedeelte van het vlees weet De Bruijn waar het vandaan komt. "We hebben ons eigen rundvlees bij een boer, verkopen ook Angus rund dat wekelijks vers uit Ierland wordt geïmporteerd. We hebben regelmatig bepaalde scharrelvarken producten en kip van een kwaliteitspoelier. Daarnaast werken we altijd met vaste leveranciers die kwaliteit leveren. We kunnen niet de oorsprong achterhalen van alles wat we bijkopen, maar de kwaliteit vertelt ons genoeg. We zijn niet Roomser dan de paus en beloven dus geen biologische keurmerken, maar willen wel verantwoord vlees verkopen. Daarbij zijn onze klanten ons keurmerk want zij proeven het verschil."

Kerst
Vorig jaar Kerst beleefden de heren topdrukte online. "Toen werden we een beetje overvallen door de Coronakerst en werkten we in de week voor Kerst dag en nacht door." Ter illustratie: "We wisten dat er meer bestellingen zouden komen, omdat men niet uit eten ging, maar de bestellingen werden meer dan verdubbeld. We maakten bijvoorbeeld voor duizend man gourmetschotels. En dan hadden we ook nog vier verschillende versies."

Dit jaar doen ze het daarom anders en kan men tot 22 december de kerstbestelling plaatsen, zowel online als in de winkel. "We bezorgen op de 24e. Afhalen kan ook op die dag." Na de 22e moeten klanten het doen met wat er in de winkel ligt.

De Bruijn merkt dat mensen nog even de laatste maatregelen afwachten. Maar hij wil ze wel adviseren om op tijd te bestellen. "Onze leveranciers maken natuurlijk ook niet meer klaar dan wat wij denken nodig te hebben."

Bestellen kan via www.deslagerthuis.nl

deslagerthuis.nl Harderwijk
(Beert Karssen en Joep de Bruijn)

De Slager Thuis

Adresgegevens

Bruggestraat 17
3841 CM Harderwijk

Telefoon

T. 0341-412067

Meer info