‘We maken mensen echt gezonder’

MoviFit is specialist in gezond bewegen. In de ruime, frisse vestiging tussen Harderwijk en Ermelo vertelt eigenaar Alfons Marsman enthousiast over zijn vak.

“Wij gebruiken de juiste training op de juiste intensiteit om mensen gezonder te maken. Dat klinkt heel makkelijk, maar in de praktijk is het de kunst om mensen op hun wenken te bedienen. En dat doen wij.”

Resultaatgarantie
Of het nu gaat om afvallen, rugklachten, blessures of een betere conditie. Bij MoviFit wordt er een persoonlijk trainingsprogramma gemaakt. Bijvoorbeeld met het Milon Cirkel-programma. Waarop MoviFit zelfs resultaatgarantie geeft. “Wij zijn echt overtuigd van het effect. De Milon training is een combinatie van het verbeteren van je conditie en het versterken van je spieren. Hierdoor kun je in een korte tijd, snel resultaat halen,” zegt Alfons.
 
Gezondheidsmeting
“Voordat je bij ons begint met trainen, hebben we altijd een gesprek, zodat we de training precies kunnen afstemmen op jouw doel. We doen een gezondheidsmeting waarbij het percentage aan spieren wordt gemeten. Net als je gewicht, (viscerale) vetpercentage en BMI.”
 
Gezonder
Nog meer resultaat wordt behaald door de juiste combinatie van beweging en voeding. Met een eigen ontwikkeld voedingsprogramma. “Regelmatig zien wij dat de mensen die wij begeleiden, uiteindelijk hun medicatie kunnen terugbrengen of zelfs stoppen. Mensen met bloeddrukproblemen bijvoorbeeld, maar ook mensen met diabetes 2 of reuma. We maken mensen echt gezonder,” vertelt Alfons trots.
 
Voedingsprogramma
In tegenstelling tot de meeste voedingsprogramma’s, is dat van MoviFit niet gebaseerd op calorieën, maar op de hormoonhuishouding. Met name op het hormoon insuline. “Als je je focust op calorieën, ben je alleen maar bezig met je gewicht. Maar gezondheid bevat meer. Factoren als slapen, stress, stoelgang, allergieën of hoofdpijn hebben invloed op je gezondheid. En voeding heeft op deze factoren ook invloed. Wij proberen je voeding zo in te richten dat je geen hoge insulineproductie (suikerpieken) hebt. Dit zorgt al voor meer rust in het lichaam. Je krijgt meer energie, kunt beter slapen én je valt af.”
 
Kwaliteit van leven
Iedereen is welkom bij MoviFit. “De meeste mensen die bij ons komen zijn boven de dertig. Maar we begeleiden ook mensen op hoge leeftijd. Oudere mensen zijn vaak aangewezen op hulpmiddelen bij lopen. Meestal omdat ze de kracht niet meer hebben. Maar als je die kracht weer verhoogt, kunnen ze vaak wel weer goed lopen. Het versterken van spieren verhoogt de kwaliteit van leven.”
 
Meer informatie: www.movifit.nl

MoviFit Nunspeet Harderwijk Ermelo

MoviFit

Adresgegevens

Harderwijkerweg 143
3852 AB Ermelo

Telefoon

T. 0341-760540

Openingstijden

Ma 9.00-12.00 - 16.00-21.00 uur
Di 9.00-12.00 - 16.00-21.00 uur
Wo 9.00-12.00 - 16.00-21.00 uur
Do 9.00-12.00 - 16.00-21.00 uur
Vr 9.00-12.00 - 16.00-20.00 uur
Za 9.00 - 12.00 uur
Zo 9.00 - 12.00 uur
Meer info