Waterfront kleurt groen

Door Lex Schuijl - Projectleider van het Watefront Teunis van den Brink geeft aan dat er dit voorjaar 212 bomen in het Waterfrontgebied worden geplant. 

Sight Landscaping plant de komende weken Grove Den, Iepen, Lindes, Gleditsia en Esdoorns 

Bij de aanplant wordt er een beluchtingsdrain aangebracht voor optimalisatie van de groeiplaatsinrichting en aangezien de bomen op de wind staan plaatsen we drie boompalen per boom. Verder wordt er nog tijdens het groeiseizoen het onderhoud voor de bomen verzorgd, zoals water geven.

Op het Strandeiland zijn er 12 grote Grove Dennen aangeplant

Langs de Strandboulevard planten we Lindes en drie Gleditia’s en in een later stadium komen er nog drie Esdoorns. Bij de bushalte voor het Dolfinarium worden nog Iepen aangeplant en langs de Watersportboulevard komen er Lindes. Tenslotte komt er ook een laanbeplanting van Lindes die als een ‘rode lijn’ door alle fases van het Waterfrontgebied terugkomt. 

Situatie

Voor het project Zuidereiland heeft Sight Landscaping het karwei al voor Boskalis uitgevoerd, nu wordt er gewerkt bij de Strandboulevard, bij het Dolfinarium. Daarna komt het Noordereiland in beeld. “We zijn er dus nog een paar jaar mee bezig,” aldus van den Brink.

Bomen poten Boulevard Harderwijk

Foto: Fotostudio Merjenburgh

SIGHT Landscaping Harderwijk

Adresgegevens

Fokko Kortlanglaan 137
3845 LC Harderwijk

Telefoon

T. 0341-436436

Meer info