‘Waterbus’ van Zeewolde naar Harderwijk

Van 2 juli t/m 29 augustus 2021 worden de gemeenten Zeewolde en Harderwijk met elkaar verbonden door een Zomerveer.

Fietsers en voetgangers kunnen van maandag t/m zaterdag elke 3 kwartier in de Aanloophaven in Zeewolde (aan de kant van De Rede) en op de Boulevard bij het strand in Harderwijk opstappen

Er is dan genoeg tijd om een terrasje te pakken of om lekker iets te gaan eten want de pont vaart tot 22.00 uur. Op zondag wordt gevaren tot 20.00 uur.

Samenwerking
Het project ‘Zomerveer Zeewolde-Harderwijk’ is een samenwerking tussen de gemeenten Harderwijk en Zeewolde, de provincies Gelderland en Flevoland, de Coöperatie Gastvrije Randmeren en exploitant Blue Amigo. Het is een experiment om het toeristisch-recreatieve aanbod te versterken en te onderzoeken of een veerdienst op deze route potentie heeft. De vertrektijden en tarieven staan op de website blueamigo.com/veerdienstzeewolde-harderwijk en op de kadeborden in Zeewolde en Harderwijk. 

Het fiets-voetveer tussen Zeewolde en strand Horst blijft gewoon bestaan

Rita Braam (directeur Coöperatie Gastvrije Randmeren): “De watertaxi sluit naadloos aan op onze uitvoeringsagenda 2018-2021 waarin wij gezamenlijk het Randmerengebied recreatief een kwaliteitsboost willen geven. Deze pilot biedt een kans om in de toekomst nog meer fietsvaarverbindingen op de Randmeren te ontsluiten en het gebied nog gastvrijer en toegankelijker te maken. “
 
Gerbrand Schutten (CEO bij Blue Amigo): “Om de overtocht voor de reiziger nog leuker te maken gaan wij in samenwerking met lokale ondernemers combi-deals opzetten. Hiermee kunnen reizigers profiteren van aantrekkelijk voordeel op leuke uitjes in Zeewolde en Harderwijk en de omgeving. Want wat is er nu leuker om per veer en fiets de Veluwe of het Horsterwold te gaan verkennen?”
 
Wethouder Ewout Suithoff (Zeewolde): "Ik zou het prachtig vinden als de inwoners en toeristen hun enthousiasme over de vaartocht doorvertellen aan iedereen in hun omgeving. Fantastisch als je hun foto's van de overtocht, het Wolderwijd, Zeewolde en van Harderwijk terugziet op de social media kanalen."
 
Waterbus Zeewolde Harderwijk
(Foto gemeente Zeewolde)