Wat kan je doen met Pinksteren in Harderwijk?

Dit weekend is het Pinksteren en wat kan je dan doen in Harderwijk? De drukte kan je nu niet opzoeken en je wilt toch graag overal een gepaste afstand houden. Wij hebben een aantal dingen op een rijtje gezet die je kunt doen, alleen of met je gezin.

Fietsen

Harderwijk is een prachtige stad, maar heeft ook een hele mooie omgeving  met veel geschiedenis. Hoe leuk is het dan om de fiets te pakken en door de omgeving van Harderwijk te toeren? De fiets is daarnaast een ideale manier om voldoende afstand te houden.

Er zijn veel soorten fietsroutes in de omgeving Harderwijk. Sommige zijn alleen rond Harderwijk terwijl andere ook door andere plaatsen gaan, zoals Elburg, Nunspeet en Ermelo. Kijk hier om jouw ideale fietsroute te bepalen.

Varen

Varen is een goede manier om drukte te vermijden. En het is ook nog eens heel leuk, helemaal nu het lekker weer is met Pinksteren. Mits je niet met te veel mensen gaat varen.

In Harderwijk zijn veel bootverhuurders waar je zonder vaarbewijs terecht kan. (Tip: B&B Bootverhuur). Er zijn veel routes die je kunt bevaren, maar je kunt ook in de omgeving van Harderwijk blijven. Neem een picknickmandje mee en eet die lekker leeg als je ergens rond ligt te dobberen. Op deze manier hoef je niet ergens aan te meren om je lunch te gaan halen in een restaurantje.

Wandelen

Misschien een simpele tip, maar wandelen is heel goed voor je. Daarnaast is de omgeving van Harderwijk de perfecte plek om een stuk te gaan wandelen. Loop door de bossen, ren over de heide, rol over de zandverstuivingen en ga even pootje baden in het Veluwemeer. Voor ieder is er wat wils.

Neem voor je lunch of koffiemomentje een knapzak mee. Pak een (thee)doek, doe er wat drinken, broodjes en lekkere hapjes in en knoop hem op een stevige stok. Gooi hem op je schouder en ga op weg.

Autoroutes

Als je wat verder wilt gaan kun je natuurlijk een tourrit met de auto maken. Een mooie route is de Noord-Veluweroute. Deze gaat onder andere door Apeldoorn, Garderen, Nunspeet en Elspeet. Je komt dan op plekken waar je normaal niet zo snel naartoe zou gaan. Op veel plekken langs deze route kun je even je benen strekken en eventueel je thermoskan met koffie wat leger maken.

Tip zaterdag: op jacht naar twee tickets voor stadstour ergens in de binnenstad van Harderwijk. Kijk op instastory van Spookstad Harderwijk.