Wat doe je als de fietslamp niet meer werkt?

De dagen worden snel korter en het wordt vroeger donker. Valt uw fietsende kind goed op? Veilig Verkeer Nederland wil u helpen dat uw kind veilig over straat kan. Hoe maakt u de fiets beter zichtbaar? 

Door het mooie zomerweer kun je je slecht voorstellen dat het al herfst en winter wordt. Tijd voor Veilig Verkeer Harderwijk om in actie te komen. de vrijwilligers van VVN bezoeken de basisscholen om de fietsen te keuren.

Werken de remmen, lichten, reflectoren en zitten de handvatten goed vast? Een goedgekeurde fiets krijgt de felbegeerde sticker "Deze fiets is oké" en elk kind ontvangt een ingevulde controlekaart. In 2016 is 72 procent van de fietsen goedgekeurd. De kinderen die toen een sticker konden plakken waren trots op hun fiets. De wethouder reikte een beker uit aan de leerlingen van de best scorende school. CBS De Parel is als beste school naar voren gekomen. 

De fietsenkeuring vindt plaats tussen 25 september en 6 oktober. Tijdens de fietskeuring worden de fietsen gekeurd op veiligheid. Vanzelfsprekend wordt beoordeeld of het rijwiel voldoet aan de wettelijke eisen. Veel aandacht is er voor de fietsverlichting en de reflectoren. De meest voorkomende gebreken in 2016 waren een niet-werkende lamp of het ontbreken van reflectoren. En juist die onderdelen zijn nodig om goed zichtbaar over straat te gaan. 

Ouders, docenten, wat kunt u doen?

Controleer stapsgewijs de fiets van uw kind, vervang samen de batterij of schroef een extra reflector aan het zadel of een wiel. U weet dan zeker dat uw kind zichtbaar is. Opvallende kleding draagt natuurlijk ook bij aan het verbeteren van de zichtbaarheid. Op de website van VVN of school en op de gratis VVN-app staan de controlepunten. Gewoon even doen dus. 
 
De wethouder De Jong reikt de beker uit. Anders dan vorig jaar gaat de beker niet naar de school met het hoogste percentage goedgekeurde fietsen, maar naar de school die sinds 2015 en 2016 de meeste progressie maakt. Welke school heeft, in vergelijking met de afgelopen twee jaar, het hoogste percentage. Er ligt een rekensommetje klaar om de winnende school aan te wijzen.

 

Boonen Fietsen Harderwijk

Adresgegevens

Mecklenburglaan 2
3843 BP Harderwijk

Telefoon

T. 0341-412120

Openingstijden

Ma Gesloten
Di 8.30 - 18.00 uur
Wo 8.30 - 18.00 uur
Do 8.30 - 18.00 uur
Vr 8.30 - 18.00 uur
Za 8.30 - 16.00 uur
Zo Gesloten
Meer info