Wandeltocht in natuur voor dertig en ouder

Anne Bakker (19) uit Harderwijk heeft voor zaterdag 28 oktober een wandeltocht georganiseerd. Het is er een met oefeningen, speciaal voor de dertigplussers uit de regio. Ze zit in het vierde jaar van de studie Sport en Bewegen op het Landstede in Zwolle. Deze tocht is haar afstudeerproject. 

“Ik heb bewust gekozen voor een laagdrempelige activiteit, waarbij iedereen op het eigen niveau mee kan doen.” 

Bakker wil dat de doelgroep waar zij dit voor organiseert, zich meer bezig houdt met de lichamelijke gezondheid. “Daarnaast wil ik door onderweg verschillende oefeningen te doen, laten zien dat een simpele wandeling ook heel actief en leuk kan worden gemaakt.”
 
Ervaring met het begeleiden van sporters heeft ze wel. “Ik werk parttime in een sportschool als fitnessinstructrice, daarnaast geef ik dansles aan kinderen en Zumba lessen aan volwassen.” Maar om er honderd procent zeker van te zijn dat er ‘goed’ gelopen wordt en dat de oefeningen goed uitgevoerd worden, nam Bakker het zekere voor het onzekere en schakelde hulp in. “Merlijn Mulder van AYA Personal training en Paula Benders van de Loopgroep Visie helpen mij. Merlijn is gespecialiseerd in fitness, Paula in looptechnieken.”

De oefeningen die de lopers onderweg gaan doen, zijn te vergelijken met die in de fitnesszaal, maar dan zonder apparaten of gewichten.

Bakker heeft al acht aanmeldingen binnen, maar is nog druk bezig met flyeren en reclame maken. De inschrijving is kosteloos en deelname is gratis. De tocht begint om 9.30 uur, startpunt is de Watertorenweg in Harderwijk. De wandeltocht duurt tot ongeveer 11.45 uur. Na afloop is er de mogelijkheid om als groep, op eigen kosten, iets te drinken bij hotel Van der Valk. Opgeven kan via [email protected] of 06-36 17 93 60. 

Harderwijkse Zaken

Adresgegevens

Brouwersbosweg 1
3849 NG Hierden

Telefoon

T. 06-53190013

Openingstijden

Ma 08.00 - 17.00 uur
Di 08.00 - 17.00 uur
Wo 08.00 - 17.00 uur
Do 08.00 - 17.00 uur
Vr 08.00 - 17.00 uur
Za Gesloten
Zo Gesloten
Meer info