Wandeling bossen rond Kasteel Staverden met de KNNV

De afdeling Noordwest Veluwe van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging houdt op zondag 15 november 2015 een wandeling door de bossen rond  kasteel Staverden

De wandeling : gaat door de bossen rond kasteel Staverden

Vertrek Harderwijk: 13.30 uur uur vanaf de Johanniterlaan te Harderwijk; Ermelo: 13.45 uur vanaf het parkeerterrein op de hoek Groeneweg/Dirk Staalweg voor het Kerkelijk Centrum in Ermelo. Start van de wandeling om 14.00 uur op de achterste parkeerplaats van kasteel Staverden aan de Uddelermeerweg.

De wandeling  is ca. 6 km en wordt begeleid door Anne Norg en Marian de Keijzer. Landgoed Staverden is ruim 733 ha groot. Het bestaat uit een gevarieerd bos- en cultuurlandschap. langs de Staverdense beek. Fraaie bossen en beukenlanen worden afgewisseld met akkers, weilanden en schilderachtige boerderijtjes. Centraal staat kasteel Staverden met gracht en tuin. Vlakbij het kasteel bevindt zich een waterrad en staat  ook het  bekende pauwenverblijf. Verder vindt u in het gebied beekjes, bloemrijke beekdalgraslanden, heide veldjes, graanakkers en hakhout.

Belangstellenden zijn hartelijk welkom! Meer informatie op www.knnv.nl/noordwestveluwe 
 
Kijk bij slecht weer op  het gastenboek of De Wandeling doorgaat.