Wandel mee met zomeravondwandelingen van Athlos

Het is weer mogelijk. Lekker wandelen in het bos. En niet in je eentje, maar gezellig met een groep. Athlos organiseert in juni en juli zes tochten voor wandelaars en Nordic Walkers.

Je bent niet alleen actief bezig met fitheid en gezondheid, maar verkent ook op een leuke manier de prachtige Harderwijkse bossen. Iedereen kan mee doen. Athlos biedt de mogelijkheid om zes avonden met een trainer het bos in te gaan.

De eerste avondwandeling start op maandagavond 15 juni om 19.00 uur vanaf de parkeerplaats bij de Koeweg. De wandelingen worden op maandag- of woensdagavond gepland en kunnen in overleg ook vanaf een andere locatie starten. Iedere week wordt een andere route gelopen. Je zult je verbazen over de variatie in de natuur.

Je kunt als wandelaar en als Nordic Walker mee gaan. Het tempo in de groep zal bepaald worden door het groepsniveau. Het is wel handig als je de conditie hebt om een wandeling van anderhalf uur met een tempo van 4,5 km/uur aan te kunnen. En voor Nordic Walkers is het noodzakelijk dat de basistechniek bekend is en dat je over eigen stokken beschikt. We lopen voornamelijk over onverharde paden om nog meer van de natuur te genieten.

Om besmetting te voorkomen van het coronavirus gelden ook hierbij de hygiëneregels van het RIV. Dat betekent geen verkoudheidsklachten hebben, 1,5 m afstand houden en een beperkte groepsgrootte. Daarnaast blijft het clubgebouw met de toiletten gesloten, dus helaas geen koffie/thee. Naast de reguliere trainingsgroepen is deze tijdelijke kennismaking met Athlos opgezet. Athlos kent naast atletiek en loopgroepen ook deze wandel- en Nordicwalking groepen.

De kosten voor deze zes onvergetelijke avondwandelingen bedragen 25 euro. Loop je mee? Ga dan voor meer informatie en aanmelding naar wandelsport@athlos.nl  of bel Ria van ’t Slot:  06 1086 4221.