Waldo Volmer nieuwe directeur Stad als Podium Harderwijk

Waldo Volmer (46) is de nieuwe directeur – de zogeheten podiumbouwer - van Stad als Podium in Harderwijk. Stichting Stad als Podium (SAP) is een initiatief van een groep culturele organisaties uit Harderwijk en omgeving. 

Samen staan zij voor een gevarieerde, eigentijdse jaarronde programmering van podiumkunsten en cross-overs met andere kunstdisciplines

Hierbij wordt letterlijk de hele stad als podium gebruikt: theaters en podia, historische locaties, straten en pleinen, industrieterreinen, vergeten en toeristische plekken. Volmer, bijna 20 jaar werkzaam in de kunst & cultuursector als programmamaker, podiummanager, festivalorganisator, docent en cultureel ondernemer, ziet een schone taak weggelegd.
 
"Het is een geweldige kans om juist nu als podiumbouwer aan de slag te gaan. Er is een mooie basis gelegd met Stad als Podium, maar er is ook nog veel winst te behalen. En met een ontluikende samenleving en cultuursector, na een desastreus jaar, is de enige weg omhoog. Het wordt een feest om de stad weer te zien bruisen en publiek en deelnemers te laten genieten van kunst en cultuur.”
 
Volmer heeft zich in de loop der jaren zichtbaar bewezen in het landelijke cultuurveld. Zowel voor als achter de schermen was en is hij actief voor o.a. MOJO, Buma Cultuur en de Bevrijdingsfestivals. Tot voor kort was hij werkzaam als programma- en marketingmanager bij de Apeldoornse cultuurorganisatie GIGANT en als cultureel ondernemer adviseert en begeleidt hij diverse creatieve bedrijven. Sinds begin vorig jaar is hij tevens voorzitter van Stichting de Bühne, verantwoordelijk voor de organisatie van Gluren bij de Buren en Struinen in de Tuinen.

“Al mijn ervaring en kennis komen samen in de functie van podiumbouwer en bij Stad als Podium. In mijn voorgaande rollen heb ik altijd met sterke allianties gebouwd aan projecten en concepten. Veelal in het professionele kunstenveld, maar in de afgelopen jaren ook steeds meer vanuit de keten. Het belang van educatie, participatie en talentontwikkeling kan niet worden onderschat in het ontwikkelen van een stedelijke infrastructuur en een dynamisch cultuuraanbod. Het is een genoegen om een actieve bijdrage te leveren aan nieuwe verbindingen en samenwerkingen, de positie van Harderwijk als cultuurstad én te werken met bevlogen en talentvolle collega's en makers.”
 
Als het aan Volmer ligt, kunnen de mouwen worden opgestroopt. Door het coronajaar heeft Stad als Podium niet de gedroomde start kunnen maken, maar daar moet niet te lang bij worden stilgestaan. Vooruitkijken lijkt het devies bij de kersverse directeur/podiumbouwer.
 
“Het concept van Stad als Podium spreekt me zeer aan. Het doet recht aan de dynamiek van deze tijd en diversiteit van het aanbod. Ik ken Harderwijk als een prachtig decor, met meerdere sterke troeven op het gebied van citymarketing. Dat biedt veel kansen voor het culturele aanbod; zowel vanuit makers- als publieksperspectief. Deze visie op de stadsprogrammering getuigt van een grote bereidheid van alle partners om aan een gezamenlijk en organisatie-overstijgend doel te werken, in het belang van de stad. Dat juich ik zeer toe. Een sterk stadsprofiel, in dit geval op het gebied van cultuur en evenementen, heeft immers een positief effect voor alle betrokken partijen. De komende tijd ben ik zoveel als mogelijk in Harderwijk te vinden. Om te ontmoeten, ideeën uit te wisselen en plannen te smeden. Ik kijk zeer uit naar de kennismaking en samenwerking!”

Waldo Vormer directeur Stad als Podium Harderwijk
(Waldo Volmer)

Stad als Podium Harderwijk

Adresgegevens


Harderwijk

Meer info