Waarom is een autoverzekering verplicht?

Autorijden is niet geheel zonder risico’s, ook na jarenlange ervaring niet. Bij de aanschaf van een auto bent u verplicht om een WA-dekking af te sluiten. Deze verzekering dekt de schade die u aanricht aan derden. Vooral letselschade kan in de papieren lopen. Om te voorkomen dat het slachtoffer zijn schade niet vergoed krijgt, om welke reden dan ook, bent u verplicht als eigenaar van een auto u volgens WA-dekking te laten verzekeren.

WA plus verzekeren

Wanneer u zichzelf ook wilt indekken tegen schade, bijvoorbeeld schade door weersomstandigheden, ruitbreuk, diefstal of een aanrijding met wild dan kunt u kiezen voor WA-plus verzekeren. Met WA-plus bent u dus verzekert tegen schade die u aanricht aan derden en een aantal schade die uzelf aangaat. Let wel: u bent niet verzekert voor schade die aan eigen auto is toegebracht.

All-risk verzekeren

Met een allrisk verzekering bent u ingedekt tegen alle vormen van schade: schade aangericht door u aan derden, schade aangericht door weersomstandigheden, diefstal of bijvoorbeeld wild, en schade die aan eigen auto is toegebracht.
In veel gevallen wordt een allrisk verzekering afgesloten bij nieuwere auto’s. Een oudere auto is het vaak niet waard om allrisk te verzekeren (of het moet een heel oud en uniek exemplaar zijn).

Het regelen van een autoverzekering

Geen eenvoudige klus, gezien het aantal aanbieders en de verschillende mogelijkheden binnen een autoverzekering. Als kantoor kunnen wij goed meekomen als het gaat om het aanbieden van autoverzekeringen. Wij zoeken periodiek uit of u nog bij de autoverzekeraar zit met de beste prijs-kwaliteit verhouding. En gezien het feit dat schadeafhandeling tijdrovend kan zijn en veel papierwerk met zich meebrengt, proberen wij u als kantoor daarin volledig te ontzorgen. Heeft u schade, dan geeft u dat volledig uit handen en wij organiseren een nette en vlotte afhandeling.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen wanneer het gaat om de verzekering van uw auto of wagenpark? Neemt u vrijblijvend contact op met ons kantoor en we staan u graag te woord.

Van den Berg Verzekeringen Hierden

Adresgegevens

Zuiderzeestraatweg 135c
3849 AC Hierden

Telefoon

T. 0341-451360

Meer info