VVSB drukt VVOG dieper in de zorgen

Zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen VVSB op het programma. Een van de wedstrijden welke gewonnen moest worden om toch nog enigszins aansluiting te kunnen houden met een plaats welke aan het eind van het seizoen recht zou geven op een P/D plaats.

Trainer Schuurman had een plaats in de basisopstelling voor Yannick Bouw welke deze week vrij werd gegeven door de KNVB. Pikant detail; Zijn debuut voor VVOG speelde hij tegen zijn oude club VVSB.

VVSB speelde in een 5-3-2 opstelling tegen VVOG en hierbij werd snel gezocht naar de spitsen Zchusschen en Steltenpol. Dit leverde al snel resultaat op. In de zesde minuut werd een voorzet van Fecunda door Steltenpol vrij ingekopt. Een paar minuten later bracht Paul Eppink redding wederom op een inzet ban Steltenpol. En nog geen minuut later bracht de paal redding.

Vanaf dat moment kwam VVOG beter in de wedstrijd. Dit leverde al een kans op voor Harrie Kersten. Zijn schot ging echter over. Tien minuten later was het echter wel raak. Wederom was het Harrie Kersten die op keeper Valk afging, na een steekpass van Mike Ahrens, en nu wel deze verschalkte in de lange hoek en de 1-1 op het scorebord zette.

VVOG was gevaarlijker maar moest op haar tellen lette met het gevaarlijke spitsenduo van VVOG. Daarnaast maakte VVOG veel te weinig gebruik van de beide backs die door de speelwijze van VVSB veel vrijheid kregen om op te komen maar hier veel te weinig mee deden.

In de 35e minuut kwam VVSB wederom op voorsprong uit een voorzet van Zchusschen kon Steltenpol vogelvrij inschieten en de 1-2 op het scorebord zetten.

Vlak voor rust kreeg VVOG nog twee kansen maar Harrie Kersten kon een voor zet van Rihairo Meulens net niet binnenglijden. In het rustsignaal claimde VVOG nog een strafschop maar arbiter de Brito Roque zag het anders en floot gelijk voor het rustsignaal.

Na rust twee ongewijzigde ploegen. VVOG begon voortvarend. Een schot van Jaime Bruinier werd door doelman Valk met moeite gekeerd. Een schot van wederom Harrie Kersen ging net over. De grootste kans in die fase was voor Mike Ahrens. Na het ontwijken van een aantal verdedigers schot hij keihard op keeper Valk in plaats van de bal rustig in de hoek te plaatsen.

Inmiddels was Jaime Bruinier vervangen door Mark Bottenheft en ook Yannick Bouw maakte plaats voor Bas Wobbes. In het laatste kwartier waren het vooral de keepers van beide partijen die een uitblinkende rol voor zich opeisten. In eerste instantie werd een inzet van Rihairo Meulens door keeper Valk gepareerd en vlak daarna maakte hij een inzet van Mark Bottenheft onschadelijk.

Daarna was het de beurt aan Paul Eppink om zich te onderscheiden bij inzetten van Martins en Steltenpol.

In de slotfase ( 85e minuut) kreeg VVOG de genadeklap. Tim Muller maakte een overtreding binnen het strafschopgebied en Verhoeve liet Paul Eppink kansloos. VVOG verloor uiteindelijk met 1-3. Door de uitslagen op de andere velden raakt VVOG steeds meer het contact kwijt met de ploegen boven hen en moet ernstig rekening worden gehouden met degradatie of er moet nog een wonder gebeuren.

VVOG is nu twee weken vrij. Op 7 maart wederom een thuiswedstrijd voor VVOG en dan tegen Hoek