VVOG Zuiderzeecup

Vier hoofdklassers strijden om de Zuiderzeecup. In twee wedstrijden wordt bepaald wie op zaterdag de finale gaat spelen.

De VVOG Zuiderzeecup is op 2 - 6 - 12 augustus 2016  Een jaarlijks terugkerend voetbaltoernooi voor en met clubs langs de voormalige Zuiderzee

VVOG Opent Zuiderzeecup Tegen Sv Huizen

Reyer Roelofsen verwelkomde namens de organisatie van de Zuiderzeecup de voorzitters van Urk, Ajax en Huizen, het bestuur van VVOG en enkele andere genodigden op het terras van Veluvia. Na een korte uitleg over de opzet van het toernooi werd overgegaan tot de loting. In een grote pot op tafel zaten kokers met de 3 mogelijke tegenstanders van VVOG. De naam van VVOG stond al op het bord. Om toestanden zoals bij de FIFA te voorkomen waren de kokers allemaal van dezelfde temperatuur.

Aan de voorzitster van Ajax de eer om als eerste een koker uit een pot te pakken en zo de tegenstander van VVOG te bepalen. Hier kwam de naam van sv Huizen uit rollen. Zo spelen de twee finalisten van vorig jaar tegen elkaar in de eerste wedstrijd. De voorzitter van Huizen pakte vervolgens de koker van Urk en als laatste kwam de naam van Ajax op het bord.

Met deze loting spelen de twee finalisten van vorig jaar (VVOG en Huizen) op 2 augustus om 19:30 uur tegen elkaar op het hoofdveld. Tegelijkertijd spelen de twee hoofklassers Urk en Ajax op veld 4 om een plek in de finale.