VVOG wint met 3-0 en bekert verder (wedstrijdverslag)

VVOG heeft zich geplaatst voor de 2e kwalificatieronde van de KNVB-beker. Het limburgse RKSV Minor werd met 3-0 verslagen.

Na een indrukwekkende minuut stilte n.a.v. het overlijden van oud-bestuurslid en erelid Piet Lancee ging de eerste officiele wedstrijd van het seizoen 19/20 van start.

Pieter Mulders koos voor dezelfde 11 namen als in de wedstrijd van afgelopen dinsdag tegen NSC (2-0). En VVOG startte prima. Minor zakte wat in en gunde VVOG de bal, waarbij de gasten zelf loerden op de counter. Maar in de eerste 25 minuten speelde VVOG geconcentreerd en via goed positie- en combinatiespel werden diverse goede kansen voor Wobbes, Ahrens en Latupeirissa gecreeerd. Uiteindelijk was het spits Careman die de trekker overhaalde toen hij een mooi steekballetje in de 16 van Wobbes kreeg: 1-0. Even later had Wobbes zelf de 2-0 op de schoen, maar van dichtbij frommelde hij een voorzet van Ahrens net naast de goal. Voor Minor was dit het signaal om eens even flink aan te zetten en vlak voor rust werden een paar mooie kansen gecreerd, maar de lat en een voortreffelijk keepende Paul Eppink zorgen ervoor dat de ploeg uit Nuth op nul bleef staan.

In de tweede helft speelde VVOG het eerste kwartier ronduit slordig. In plaats van door te drukken naar de 2-0 liet VVOG zich afbluffen door de Limburgse gasten. Maar wederom was Eppink paraat. Rond de 70e minuut dan toch de bevrijdende 2-0. Een hardwerkende Latupeirissa kreeg de bal aangespeeld van Careman op de rand van de 16 en met een strak schot via de binnenkant van de paal schoot hij VVOG naar 2-0. Daarmee was de wedstrijd wel gespeeld. Minor maakte nog onnodig hands in de 16 en de pingel werd door Harrie Kersten netjes benut (3-0). Bij VVOG kregen vervolgens enkele jeugdige talenten nog wat speeltijd (Dani van Dijk, Hayrulla Tekin en Max Jansen). VVOG bleef sterker en creeerde nog wat kansen via een actieve Snijders, maar gescoord werd er niet meer.

De eerste zege van het seizoen is een feit en deze was ook verdiend. VVOG bekert verder!