VVOG verstoort op de valreep DVS-feestje

In het zonovergoten Ermelo was het afgelopen zaterdag tijd voor de derby van de Veluwe. Al wekenlang waren beide supportersgroepen zich aan het voorbereiden op ‘de wedstrijd van het jaar’.

Bij winst kon DVS zich gaan opmaken voor de nacompetitie, maar VVOG had genoeg redenen om daar een stokje voor te steken.

VVOG begon prima aan de wedstrijd. Biya en Arends waren een aantal keer gevaarlijk, maar echte kansen werden er niet gecreëerd. DVS was na een matige openingsfase wakker geschut. Maurice de Ruiter was tot driemaal toe gevaarlijk voor de goal van Koornberg. De Harderwijker stuitte echter telkens op de weergaloos keepende goalie van de Groen Witten.

De wedstrijd kwam in de laatste fase van de eerste helft steeds meer los. Toch gingen beide ploegen rusten met de brilstand op het bord. De tweede helft begon direct grimmig. Kay Velda ging naar vijf seconde al op de bon. Het was het sein voor een felle strijd op het veld.

DVS bleef in de tweede helft de bovenliggende partij. Roemeon was tweemaal dicht bij een goal, maar de aanvaller had het vizier niet op scherp staan. De grootste kans was voor DVS-middenvelder Van Warven, hij plaatste de bal op de paal.

Vier minuten voor tijd kwam DVS toch op voorsprong. Scheidsrechter Keijl gaf een penalty na een handsbal van Sam Doeve, tot ontsteltenis van de meegereisde supporters. Maurice de Ruiter faalde niet en schoot de penalty koel binnen.

DVS leek de buit binnen te hebben, maar VVOG had nog een verrassing in huis. Na een geweldige vrije trap van Jeffrey Snijders kopte Guido de Graaf de bal schitterend in de kruising, 1-1.

Tot grote teleurstelling van DVS bleef de stand onveranderd. Door het gelijkspel lopen de Ermeloërs de nacompetitie mis en zit het seizoen er ook voor hun op. VVOG kan terugkijken op een prima wedstrijd met een knap resultaat.