VVOG verliest van sterk Jong FC Groningen (wedstrijdverslag)

VVOG is er niet in geslaagd om het gelijkspel tegen SteDoCo een goed vervolg te geven. De ploeg van Hennie in ’t Hof verloor op eigen veld met 1-4 van Jong FC Groningen. De Groen Witten kwamen via Mike Ahrens nog wel op voorsprong.

VVOG liep in de openingsfase achter de feiten aan. Op een regenachtig Sportpark de Strokel was Jong FC Groningen beter. De Trots van het Noorden was naar Harderwijk gekomen met een aantal grote talenten. Tom van de Looi, Michael Breij en Amir Absalem speelden mee met de beloften.

Toch kwamen de Groningers niet tot grote kansen. De eerste uitbraak van VVOG was wel direct gevaarlijk. Een mooie solo van Biya leverde een prima schot op van de buitenspeler, maar hij kon de bal niet langs de keeper van de Groningers krijgen. VVOG kreeg vertrouwen door de kans en kwam zelfs op voorsprong. Mike Ahrens kreeg de bal via een Groningse verdediger mee en kon alleen op het doel af. Hij bleef koel en stiftte de bal met gevoel in het net.

VVOG kon niet lang genieten van de voorsprong. Uit een corner kopte Kelian van der Kaap de 1-1 binnen. Na de rust was Jong FC Groningen veel sterker. Toch kwam de uitploeg gelukkig op voorsprong. Na een botsing tussen Wouter Polhoud en Desmond Sturing wilde Thomas Vossebelt de bal wegwerken, maar de middenvelder liep de bal in het eigen doel.

Na de tegentreffer leek VVOG verslagen. Groningen kon daarom uitlopen naar een riante en grote voorsprong. Na een makkelijk gegeven penalty, mocht Michael Breij de 1-3 erin schieten. Matthijs Hardijk zorgde ook nog voor de 1-4.

Volgende week kan VVOG zich revancheren in Ermelo. Dan staat de Derby van de Veluwe tegen DVS’33 op het programma. Kom naar Ermelo en steun de Groen Witten!

Bart Jansen Makelaars

Adresgegevens

Engelserf 28
3843 BE Harderwijk

Telefoon

T. 0341-419177

Meer info