VVOG verliest door lucky goal van DVS'33 (wedstrijdverslag)

Op een zonovergoten sportpark van DVS werd er voor de ogen van zo’n 2000 toeschouwers afgetrapt voor de derby tussen VVOG en DVS’33. (bekijk ook de video) of de foto's.

Beide verenigingen hadden gezorgd voor een mooie ambiance en dus was de basis gelegd voor een mooie voetbalmiddag.

Trainer Pieter Mulders had zijn elftal iets aangepast. Randy Onuoha stond als rechtsback geposteerd om de gevaarlijke Roemeon af te stoppen. Jeffrey Snijders kwam hierdoor vlak voor de verdediging te spelen. Beiden deden het uitstekend.

VVOG kwam goed uit de startblokken. Finn Kluiver veroverde de bal op het middenveld en stoomde op naar het doel van Huiskamp. Zijn schot werd echter gepakt door keeper. Het eerste kwartier speelde zich daarna vooral af op het middenveld. Beide ploegen lieten niet het achterste van hun tong zien. Pas in de 18e minuut moest Paul Eppink zijn klasse tonen. Een inzet van Pilon ranselde hij uit zijn doel. DVS ’33 werd wat sterker maar kreeg ook weinig kansen. Daarnaast waren ze ook op hun hoede voor de uitbraken van VVOG.

Een van de grootste kansen voor VVOG ontstond vlak voor rust. Een prachtige pass van Caifano Latupeirissa kwam op maat aan bij Bas Wobbes. Hij verschalkte keeper Huiskamp, maar vlak voor de lijn verwerkte Jonker de bal tot een hoekschop. Deze hoekschop werd na een inzet van een van de Harderwijkers van de lijn gehaald door De Vries.

Na de rust twee ongewijzigde ploegen. De wedstrijd was daarnaast meer in evenwicht. Na tien minuten in de tweede helft kreeg DVS ’33 in een paar minuten tijd twee grote kansen door Öztürk en Roemeon, maar even zoveel keren redde Paul Eppink VVOG.

Trainer Plug van DVS bracht in de 71e minuut Moro in het veld voor De Vries. Achteraf een gouden wissel. Een vrije trap van deze Moro werd in de 81e minuut halfhoog het strafschopgebied ingebracht, de bal werd door niemand aangeraakt en belandde in de verre hoek: 1-0 voor DVS.

Inmiddels was bij VVOG Thomas Careman de leeg gespeelde Bas Wobbes komen vervangen. VVOG ging op jacht naar de gelijkmaker, maar meer dan een vrije trap van Rihairo Meulens kwam VVOG niet. Met name Camara was een rots in de branding voor DVS.

In de laatste minuut was er nog enige opwinding nadat Öztürk onbesuisd inging op Mark Bottenheft. Öztürk kon terecht met zijn tweede gele kaart vertrekken waar ook rood op zijn plaats zijn geweest. De scheidsrechter was echter coulant voor hem. De debuterende Mark Bottenheft kon de resterende minuten gewoon uitspelen. Scheidsrechter Smit floot na drie munten blessuretijd voor het einde en hierdoor kon DVS ‘33 drie punten aan het totaal toevoegen, waar VVOG met lege handen huiswaarts moest keren. Beide trainers waren het erover eens dat het duel geen schoonheidsprijs verdiende.

Pieter Mulders gaf aan dat een gelijkspel verdiend zou zijn geweest en gaf de ploeg een compliment voor het vertoonde spel. We kunnen hier zeker mee verder gaf hij na afloop aan.

Volgende week speelt VVOG thuis tegen Excelsior ’31 uit Rijssen.

Klik hier om alle foto's te bekijken

Derby DVS'33 tegen VVOG 2 november 2019 Foto Theo Aalten

Foto: Theo Aalten