VVOG tankt zelfvertrouwen met overwinning op Eemdijk

VVOG heeft de belangrijke wedstrijd tegen Eemdijk in winst weten om te zetten. Op een goedbezocht Sportpark de Strokel waren de Harderwijkers met 2-0 te sterk voor de hekkensluiter van de Derde Divisie.

VVOG begon direct goed aan de wedstrijd. Via de vleugels werd Eemdijk naar achteren gedrukt. De eerste goede kans was ook voor de Harderwijkers.

Harrie Kersten werd gevaarlijk met een goed afstandsschot. Eemdijk kwam na een moeilijke openingsfase iets beter in de wedstrijd, maar tot grote kansen leidden dit niet voor de Spakenburgers. Na een half uur spelen leek VVOG op voorsprong te komen. Na een uitstekende corner kopte Tim Muller de bal schitterend richting de hoek, maar de keeper van Eemdijk tikte de bal prima uit het doel.

Pernelly Biya had het in de eerste helft ook op zijn heupen. De buitenspeler, die in de zomer vertrekt naar DOVO, testte de keeper een aantal keer. VVOG kwam net voor de rust op de belangrijke 1-0. Roelof de Groot gaf strak voor en Caifano schoot de bal met een sliding in het doel, het betekende al zijn tweede doelpunt in twee weken.

Na de rust bleef VVOG aanvallend sterk. Mike Ahrens strooide met mooie passen en het doelpunt hing in de lucht. Kevin Rijnvis had weinig te doen in het doel van VVOG, en moest maar een paar keer optreden. Uiteindelijk viel de beslissende 2-0. Een schitterende dribbel van Mike Ahrens werd opgevolgd door een voorzet richting Harrie Kersten. De middenvelder schoot de bal beheerst in het net: 2-0.

In de eindfase werd Eemdijk wel iets beter, maar goals bleven uit voor de uitploeg. VVOG speelde de wedstrijd goed uit en via Caifano hadden de Groen Witten nog een grote kans op 3-0, maar de spits kopte op open doel over.

De zege kwam op het juiste moment voor VVOG. Concurrent SJC verloor met 2-3 van Harkemase Boys en het gat met de onderste plekken is door de overwinning gegroeid. Hopelijk kunnen de Groen Witten volgende week tegen FC Lisse weer strijdlust en goed voetbal laten zien.