VVOG onderuit in laatste thuiswedstrijd (wedstrijdverslag)

VVOG is er niet in geslaagd om de laatste thuiswedstrijd van het seizoen in winst om te zetten. Op een zonnig en goed gevuld Sportpark de Strokel was ASWH met 0-4 te sterk voor de mannen van Hennie in ’t Hof.

Na de knappe overwinning op Quick Boys van vorige week (0-2), kon VVOG vrijuit voetballen. Door de overwinning had de ploeg zich definitief veilig gespeeld en zich verzekerd van nog een jaar Derde Divisie.

VVOG begon in een aanvallende formatie aan de thuiswedstrijd. Caifano, Ahrens, Buitenhuis, Biya, Meulens en Tijdens moesten voor de doelpunten zorgen voor de Groen Witten. De wedstrijd begon open en beide ploegen kregen kleine kansjes op de openingstreffer. Na zeven minuten lag het spel een aantal minuten stil na een blessure voor ASWH’er Verhoeve. Hij moest uiteindelijk geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Lester Pires.

In de zestiende minuut kreeg VVOG de grootste kans op de voorsprong. Na een scherpe corner van Mike Ahrens kopte Hop de bal helaas net niet in de touwen. Hierdoor bleef de 0-0 op het bord. ASWH leek wakker geschut door de kans van Hop en zette aan. Yildirim kreeg in de 23ste minuut een grote kans, maar zijn volley miste het doel. Twee minuten later scoorde hij wel. Na een prima steekpass lopte hij de bal over Polhoud heen, 0-1.

In het restant van de eerste helft gebeurde er niet veel bijzonders meer. Na de rust brak er een slordige fase aan. VVOG en ASWH konden de bal niet lang in de ploeg houden en grote kansen ontbraken. In de 70ste minuut kwam de uitploeg wel op een verdiende 0-2 voorsprong. Invaller Lester Pires bleef koel voor Polhoud en schoot ASWH naar een comfortabele voorsprong.

ASWH ging na de goal op jacht naar meer doelpunten. Vlak voor tijd voerde ASWH de score op. Eerst was het David Almeida die voor de 0-3 zorgde. Het slotakkoord was voor Jesper van den Bosch. Hij zorgde voor de eindstand van 0-4.

VVOG speelt volgende week zijn laatste wedstrijd van het seizoen. Op De Toekomst in Amsterdam zijn dan de Ajax Amateurs de tegenstander van de Harderwijkers. Moedig in Amsterdam de Groen Witten voor de laatste keer dit seizoen aan!