VVOG onderuit bij Ter Leede (wedstrijdverslag)

VVOG is er op bezoek bij Ter Leede niet in geslaagd om de drie punten mee naar Harderwijk te nemen. Interim-trainer Henk Drost zag zijn team twee keer op voorsprong komen, maar Ter Leede knokte zich terug: 4-3.

VVOG miste de geschorste Finn Kluiver en de geblesseerde Caifano Latupeirissa. Jeffrey Snijders was daarentegen wel weer beschikbaar.

Ook was er een basisplaats voor Mark Bottenheft. Ter Leede startte voortvarend en zette VVOG al vroeg vast op eigen helft. Maar de eerste de beste aanval van VVOG leverde een hoekschop op. Mike Ahrens legde deze precies op het hoofd van Rihairo Meulens. De aanvaller kon vrijstaand de 0-1 binnenkoppen.

Ter Leede ging verder met aanvallen zonder echt gevaarlijk te worden. VVOG kwam zelfs op een 0-2 voorsprong in 34e minuut. Een verdediger van Ter Leede kopte de bal keurig over zijn eigen doelman heen en scoorde in eigen doel. VVOG leek met deze voorsprong de rust in te gaan, maar niets was minder waar. In de 42e minuut speelde Onuoha iets te kort terug op Tim Muller en deze moest ten koste van een overtreding een doelpunt voorkomen. De toegekende strafschop werd door Omar Limon benut. Nog geen drie minuten later werd een cornerbal van Ter Leede niet goed weggewerkt. Vanaf de 16-meter kon Jan van Otterloo met een puntertje de 2-2 binnenwerken.

De rust werd ingegaan met een gelijke stand. Na rust een ongewijzigd VVOG. In de 50e minuut kwam VVOG wederom op voorsprong. Een voorzet van Rihairo Meulens kwam bij Bas Wobbes terecht, hij kapte zijn tegenstander goed uit en schoot de 2-3 binnen. Vlak voor de 2-3 werd de geblesseerde Mark Bottenheft vervangen door Jeroen Buitenhuis.

Ter Leede drong daarna weer aan. Paul Eppink redde met een geweldige reflex en de paal bracht ook redding voor VVOG. In de 59e minuut viel wederom uit een strafschop de gelijkmaker. Na een overtreding van Hop benutte Omar Limon de strafschop. VVOG had het moeilijk in deze periode. Ter Leede rook bloed en in de 74e minuut kon Joey van den Berg na een goede aanval binnentikken: 4-3.

De wedstrijd werd grimmiger en de irritaties namen toe, over en weer werden overtredingen gemaakt. Bij een overtreding op Bas Wobbes kreeg Ter Leede-speler Mike Boelee zijn tweede gele kaart van scheidsrechter Paarhuis. VVOG had nog 15 minuten om een doelpunt te maken met een man meer. Ondanks de man meer situatie bleef VVOG op dezelfde manier voetballen, hierdoor bleef Ter Leede redelijk makkelijk overeind.

Tevens werd duidelijk dat het VVOG ontbrak aan een echte centrumspits die gevaar in het strafschopgebied van de tegenstander kan brengen. VVOG werd in de 85e minuut nog wel een duidelijke penalty onthouden. Bas Wobbes werd duidelijk vastgehouden in het strafschopgebied van Ter Leede maar scheidsrechter Paarhuis, die verder goed floot, deed alsof zijn neus bloedde en liet het spel verder gaan.

Uiteindelijk eindige de wedstrijd in 4-3 en bleef VVOG met lege handen achter. Volgende week speelt VVOG de laatste wedstrijd voor de winterstop om 14:30 uur thuis tegen Odin.