VVOG nog op nul na knotsgekke pot (wedstrijdverslag)

Zaterdagmiddag heeft DOVO na een bijzonder spectaculair duel met 7-5 gewonnen van VVOG. Daardoor zijn de groen-witten ook na drie wedstrijden de drager van de rode lantaarn.
 

Trainer Pieter Mulders voerde twee belangrijke wijzigingen in zijn basiself door: de beide ‘Thomassen’ (Vossie en Careman) mochten vandaag zitting nemen op de bank, en Muller en Meulens kregen beiden een basisplaats en met name die laatste deed deze wedstrijd veelvuldig van zich spreken. 

In het begin een bijzonder onwennig VVOG. DOVO kon naar hartelijkst combineren tot in de 16 en dat leidde binnen 9 minuten tot een 2-0 achterstand. DOVO-spits Gokhan Yasser werd twee keer op de rand van de 16 aangespeeld en mocht zonder al te veel weerstand draaien en schieten. Een paradijs voor iedere spits. Daarna kreeg VVOG haar eerste kansjes met een paar scherpe uitvallen waarbij met name Bas Wobbes en Rio Meulens mooie dingen lieten zien.  Dat leverde VVOG een strafschop op en Caifano scoorde de aansluitingstreffer.
 
Lang kon VVOG hier niet van genieten, want na een fout in de 16 van Hop bracht Bakkenes de stand alweer op 3-1. Wat was hier allemaal gaande? Menig toeschouwer ging er eens goed voor zitten. VVOG zat echter niet bij de pakken neer. Eerst werd Meulens nog een strafschop onthouden na zuiver haken, maar even later was het vanuit een corner toch raak. Doelman van der Sman van DOVO kon deze niet goed verwerken en Meulens kopte attent de 3-2 in. Even later bracht DOVO de stand weer op 4-2 via een droog schot van Quincy Arends (het broertje van voormalig VVOG-speler Jeffrey Arends). Toch was het VVOG dat snel weer terugkwam, want Meulens maakte zijn tweede van dichtbij. Met 4-3 gingen beide ploegen aan de thee.
 
Een ongewijzigd VVOG in de tweede helft en ook een ongewijzigd spelbeeld. Beide ploegen speelden vol op de aanval. In de 47eminuut werd Arends op de rand van de 16 eenvoudig ingespeeld, draaide en schoot de bal schitterend in de bovenhoek: 5-3. Even later greep Mulders in. In de 60eminuut mocht Buitenhuis invallen voor Caifano en die was het daar duidelijk niet mee eens. Even later soldeerde Meulens vanaf links door het strafschopgebied en een van de DOVO-verdedigers trok hem met twee armen naar achteren. De toegekende pingel werd door Mike Ahrens loepzuiver in de linkerhoek geschoten en het was alweer 5-4.

Daarna een sterke fase van VVOG, waarbij Mike Ahrens en Rio Meulens de 5-5 op de schoen hadden, maar doel Van der Sman was twee keer attent. VVOG-doelman Eppink was vervolgens aan de andere kant minder goed op dreef, want een vrije trap vanaf de zijkant van de 16 viel in een keer binnen. Toch was VVOG ook nu nog niet verslagen. Een mooie steekbal van Kersten op de Ahrens werd door de laatste tot treffer bekroon. Koelbloedig schoof de ‘Drielander’ de bal onder de DOVO-doelman door. VVOG deed er vervolgens van alles aan om de 6-6 te forceren. Ook Careman kwam nog in het veld voor Kluiver, maar dat mocht allemaal niet baten. Quincy Ahrens bekroonde een ijzersterke wedstrijd met een hattrick: 7-5. Kansen in de slotfase voor Mike en Rihairo leverden geen aansluitingstreffer en zo won DOVO deze spectakelwedstrijd met 7-5.
 
Voor Pieter Mulders en zijn staf een leerzame wedstrijd en voor toeschouwers een zeer vermakelijke. Toch blijft VVOG op de nul punten onderaan staan en wordt de druk met de week groter om punten te pakken. Wellicht dat dit gaat lukken tegen mede-laagvlieger ONS Sneek, waar VVOG haar volgende wedstrijd tegen speelt.