VVOG komt steeds beter op de rails (oefenwedstrijd)

Na twee nederlagen tegen respectabele tweede divisionisten heeft VVOG zaterdag in Utrecht gewonnen van derde divisionist Hercules (1-3).

VVOG kende weinig wijzigingen t.o.v. de wedstrijd van afgelopen dinsdag tegen landskampioen AFC. Wel was er voor de eerste keer een basisplek ingeruimd voor Finn Kluiver, dat ging ten kostte van een basisplek voor Jeroen Buitenhuis.

De eerste kans van de westrijd was voor VVOG, maar de vrije trap van Careman werd door Hercules doelman de Leede eenvoudig uit de bovenhoek geplukt. Daarna een fel aandringend Hercules dat diverse kansjes wist te creeren, maar het vizier stind nog niet op scherp of doelman Eppink bleek een brug te ver. De wedstrijd ging de eerste helft gelijk op met diverse kansen over en weer, maar het was de thuisploeg die de score opende. Een vrije trap vanaf links belandde op het hoofd van verdediger Blijham die relatief ongehinderd binnen kon koppen. Vrij snel wist VVOG echter gelijk te maken. Een corner van Harrie Kersten belandde op de voet van Bas Wobbes en die bal viel pardoes met een mooi boogje over de uitgekomen doelman van Hercules. De 1-1 bleek ook meteen de ruststand.

In de tweede helft kwam Jeroen Buitenhuis in het veld voor Jona de Bruin. De beginfase was voor Hercules dat enkele goede kansen wist te creeren. VVOG was even niet bij de les, behalve dan doelman Eppink die van dichtbij een schot met de punt van zijn schoen wist te keren. Daarna een diepe bal van Hercules, waar Tim Muller het sprintduel leek te winnen met een sliding, maar de afvallende bal was een prooi voor Hercules dat op 2-1 leek te komen. Gelukkig was Zakka Fadilli (hij speelde wederom sober en sterk) echter attent en met een prachtige sliding wist hij de bal nog weg te werken uit het lege doel.

VVOG wisselde door en Vossebelt en Tissingh kwamen Kersten en Ahrens aflossen. VVOG kreeg geleidelijk steeds meer grip op de wedstrijd en creeerde diverse kansen. Een mooie aanval over diverse schijven kwam bij de vandaag ook weer sterk opererende Careman (hij is nauwelijks van de bal af te krijgen) terecht en die speelde het leer direct door op de doorgelopen Wobbes. In een ultieme inspanning wist de verdediging van Hercules de 1-2 nog te voorkomen. Toch was dat slechts een kwestie van tijd, want even later kwam VVOG toch op voorsprong. De vandaag als linkerspits opererende Randy Onuoha ging goed door en zijn scherpe voorzet caramboleerde via de knie van Defares het doel in.  Ook Latupeirissa en Zekhini kwamen nog in het veld en beiden vielen prima in. Careman kreeg nog een goede kans op 1-3, maar zijn inzet werd met ee voeten gekeerd door de doelman van Hercules. Vlak voor tijd kreeg VVOG nog een vrije trap. Die werd door Vossebelt in de muur geschoten, maar een van de Hercules spelers maakte overduidelijk hands. ‘Vossie’ mocht ook de pingel nemen en die ging er zoals gewoonlijk onberispelijk in. Navraag leerde dat het ook al weer 10 jaar geleden was dat Vossebelt voor het laatst een penalty voor de groen-witten heeft gemist (tegen Nunspeet op veld 6 in 2009).

Al met al een verdiende zege na twee nederlagen tegen HHC en AFC. VVOG liet zien dat het steeds beter op de rails komt. De ploeg straalt veel strijdlust uit en de vele nieuwe spelers raken geleidelijk steeds beter op elkaar ingespeeld. We staan wellicht aan het begin van een mooi seizoen...