VVOG is een maatje te groot voor Pelikaan S (wedstrijdverslag)

VVOG heeft de uitwedstrijd tegen Pelikaan S overtuigend met 0-5 gewonnen. Op een door de vele regenval en harde wind troosteloos sportpark in Oostwold liet VVOG vanaf de eerste minuut weten dat er maar een ploeg recht had op de overwinning.

Pelikaan S had in thuiswedstrijden al bewezen een niet te onderschatten tegenstander te zijn dus VVOG was gewaarschuwd

Trainer Jurjan Wouda had vandaag nog een kleine verrassing in zijn opstelling. De 17 jarige Jarno van der Vegt maakte zijn debuut in het eerste elftal. Alweer het zoveelste VVOG-talent wat zijn debuut maakt in het eerste elftal. Ook was er een basisplaats voor Khalid Tadmine. Hierdoor verhuisde Joshua Patrick naar de rechterspits positie en moest Job Hoogendoorn op de bank plaatsnemen.

VVOG startte overdonderend. En in de derde minuut was het al raak. Een actie van Elikia Mbinga binnendoor en een schot op de goal was keeper van der Lei teveel. Hij liet de bal los en deze rolde zo de goal in. Een uitstekende start van de wedstrijd dus. VVOG was veel sterker als Pelikaan S.

In de 25e minuut kreeg Pelikaan S nog wel een goede kans maar de bal werd door Haan volledig verkeerd geraakt. Nadat Max Leeflang in de 32e minuut nog voorlangs schoot was het in de 34e minuut toch raak. Khalid Tadmine wurmde zich langs een aantal tegenstanders heen en schoot in de verre hoek raak 0-2. Dit was tevens de ruststand.

Na rust een ongewijzigd VVOG. Pelikaan S had good-old Hooiveld en Khider achtergelaten in de kleedkamer. De goede bedoelingen van Pelikaan S konden al snel in de prullenbak want in de 48e minuut was het al weer raak. Na een goede aanval kwam de bal bij Elikia Mbinga en deze rondde knap af. 0-3. VVOG had Pelikaan S stuk gevoetbald. De mannen uit Oostwold hadden zich neergelegd bij de nederlaag. VVOG sneed regelmatig door de verdediging heen maar het leverde
vooralsnog geen doelpunten op. Trainer Jurjan Wouda ging ook wisselen en bracht in de 59e minuut Job Hoogendoorn in het veld voor Khalid Tadmine. Deze begint zich meer en meer op zijn plaats te voelen.

Ook Joshua Patrick verliet in minuut 75 het veld voor Jaylon Moi Thuk Shung. Nadat Job Hoogendoorn met een stiftje net over het doel nog miste was het Jaylon die in de 80e minuut de 0-4 liet aantekenen. Hij was de hele verdediging van Pelikaan S te snel af en rondde knap af. Ook Bart Hoeve, Syro de Bock en Milan Bruggeman kregen nog speelminuten voor Jarno van der Vegt en Brian van der Hooff.

In de slotminuut was het Max Leeflang die nog de 0-5 liet aantekenen. Scheidsrechter Sam Tyler, die een makkelijke middag had, vond het daarna wel genoeg en floot gelijk af. Volgende week voetbalt VVOG de thuiswedstrijd tegen Heino. De aftrap is om 15.00 uur op Sportpark De Strokel.

Vooraf speelt VVOG aanstaande dinsdag om 19.30 uur een bekerwedstrijd tegen Zwolsche Boys.