VVOG in slotfase onderuit (wedstrijdverslag)

VVOG heeft zaterdag een verdiende 2-0 nederlaag geleden tegen Stedoco. VVOG moest zijn meerdere in Stedoco erkennen na de tweede gele kaart van Rhihairo Meulens in de 64e minuut door doelpunten in 85e en 88e minuut.

VVOG begon in dezelfde opstelling als afgelopen week tegen ONS Sneek waar menigeen Jaime Bruinier had verwacht.

Stedoco kreeg in de 6e minuut al een grote kans via van Wanrooij maar Eppink dwong hem zover naar de buitenkant waardoor hij de buitenkant van de paal raakte.

Gedurende de eerste helft werd Stedoco steeds dreigender maar kreeg niet al teveel kansen of deze werden teniet gedaan door de verdediging van VVOG. In de 27e minuut kreeg Meulens een gele kaart met consequenties in de rest van de wedstrijd. De wedstrijd kenmerkte zich overigens door vele kleine overtredingen.

De rust brak aan met een 0-0 stand. Na rust twee ongewijzigde teams waarbij vvog iets beter voor de dag kwam. Met name Bas Wobbes liet zich wat meer gelden. Eerst scoorde hij maar werd afgefloten voor een overtreding en een paar minuten later werd zijn schot knap geblokt.

Inmiddels ging de wedstrijd naar een zeer bedenkelijk niveau. In de 64e minuut maakte Rhihairo Meulens een ogenschijnlijk lichte overtreding maar deze werd door scheidsrechter de Cock beloond met een tweede gele kaart en kon dus vertrekken. Nadien nam Stedoco het heft in handen en VVOG moest steeds verder terug. Trainer Mulders wisselde Jeroen Buitenhuis voor Caifano Latupeirissa. In de 74e minuut kreeg vvog nog een goede kans wederom via Wobbes maar hij schoot naast.

Uiteindelijk scoorde Stedoco toch via invaller Wesley Meeuwsen in de 85e minuut. Deze schoot keurig binnen en liet keeper Paul Eppink kansloos. In de slotfase werd Thomas Careman nog gebracht voor Fin Kluiver. Dit had echter geen effect want Stedoco scoorde in de eindfase de 2-0 via Joran Schroder. Een wedstrijd om gauw te vergeten. Volgende week speelt VVOG thuis tegen FC Lisse en is er weer ern kans om zich te revancheren. Vooraf speelt VVOG aanstaande dinsdag voor de beker tegen Ajax amateurs.