VVOG Harderwijk: zwaarbevochten gelijkspel tegen goede tegenstander 2-2

Wedstrijdverslag VVOG: Het gewenningsproces aan het nivo van de 3de divisie is in volle gang. In die zin zijn de inmiddels vergaarde 5 punten uit vier duels bemoedigend.

Toch werd ook vanmiddag weer duidelijk zichtbaar dat het allemaal een tandje sneller, fysieker, slimmer, tactischer en doortastender gaat op het voormalig topklassenivo. Het is voor VVOG aanpassen en toch ook wel oppassen geblazen.

Zaterdagmiddag tegen een sterk collectief als Scheveningen werd nog net dat puntje binnengesleept. Met heel hard werken een puntje. Maar er volgen nog wel 30 van zulke potjes voetbal..!

Ook in de tweede thuiswedstrijd lukte het nog niet het spelletje compact te houden. De ruimtes werden in de wedstrijd geleidelijk groter en groter. Zeker de middenvelders zullen vanavond uitgeput thuis op de bank liggen. Het was steeds moeilijker te belopen en de tweede helft moesten de ruggen zelfs tegen de muur.

Maar het begin was voortvarend. Al na 7 minuten was het raak. Een schitterende pass van Samir Merraki bereikte de op volle snelheid liggende Jeremy de Graaf. Uit deze eerste de beste mogelijkheid scoorde hij prachtig vanuit een moeilijke hoek de 1-0.

Scheveningen schakelt dan een tandje bij en VVOG moet ten koste van een aantal vrije trappen en een gele kaart (Thomas Vossebelt) de doorgang belemmeren. De blokkade duurt tot de 20ste minuut. De snelle getructe Rensy Barradas wordt net wat teveel ruimte gegeven en weet van rechts naar binnenkomend Frans Koornberg in de uiterste rechterhoek te verschalken. Het evenwicht is alweer (te) snel hersteld 1-1.

Wanneer de voorwaartsen van VVOG in de diepte op snelheid werden aangespeeld kwamen er wat mogelijkheden. Zo werd Jeremy de Graaf na een diepe bal op het randje van het strafschopgebied professioneel neergehaald ten koste van een gele kaart terwijl hij dacht op weg te kunnen naar de 2-1. De vrije trap werd door Thomas Vossebelt op de vuisten van de keeper geknald.

VVOG was af en toe nog gevaarlijk uit corners en een enkele vrije trap. Scheveningen bleek gaandeweg het team met het meeste cement tussen de linies. Dicht bij elkaar voetballend resulteerde dat in langer balbezit, minder risicovolle lange ballen en daarbij werd tevens duidelijk dat er ook een fysiek sterker collectief stond dat in de duels vaker als winnaar uit de bus kwam dan VVOG. Dat had de sterke mannen met aan het hoofd de vanmiddag uitblinkende Tim Muller achterin staan.

De rust brak aan met een 1-1 stand.

De tweede helft was net 5 minuten oud toen Richard Gooijer in het strafschopgebied van Scheveningen op de hakken werd gelopen. De toegekende penalty werd feilloos benut door Thomas Vossebelt 2-1.

Maar zo snel als de voorsprong op het scorebord stond stond de 2-2 er al weer naast. De bal uit een vrije trap van Ricardo Samoender links van de goal van Frans Koornberg belandde dwars door het woud van spelers tegen de touwen. Een goal die leek op de goal die Capelle op dezelfde plek 14 dagen geleden tegen VVOG maakte.

De aanval van VVOG deed het in de tweede helft alleen met plaagstootjes. Jeffrey Arends verzamelde met zijn rushes een aantal corners maar daar bleef het bij. Ook de voor Samir Merraki ingevallen Pernelly Biya kon niet loskomen van zijn tegenstander. Linksback Ricardo Samoender speelde een puike partij. Hij was onpasseerbaar en bijna nog de dader van de 2-3. Zijn vrije trap belandde 10 minuten voor tijd snoeihard op de kruising. Ook VVOG had nog kans op de overwinning maar de goal van Jeremy de Graaf werd afgekeurd voor buitenspel.

De tweede helft was voor Scheveningen maar zij wisten uit hun veldoverwicht niet veel echte gevaarlijke kansen te creëren waardoor er niet meer inzat dan een gelijkspel.

VVOG leert momenteel wedstrijd per wedstrijd. De onrust aan de bal moet er nog wel uit, de handelingssnelheid moet omhoog en het compact spelen wordt een vereiste, anders zou de pijp wel eens iets te snel kunnen leegraken.