VVOG Harderwijk leidt thuisnederlaag tegen Sportlust ’46 (wedstrijdverslag)

VVOG heeft zaterdag op een troosteloos Sportpark “De Strokel” de wedstrijd tegen Sportlust ’46 met 0-2 verloren na een 0-1 ruststand. Trainer Schuurman moest het nog steeds stellen zonder Bruce Lucke.

Daar kwam deze week ook Jeroen Buitenhuis bij. Tevens ontbraken natuurlijk de geschorste Randy Onuoha en Rafik El Hamdi

Tijdens deze wedstrijd vielen ook nog eens Dailey Groenewegen ( dikke enkel) en Jeremy de Graaf uit. Pernely Biya startte in de basis op de positie achter de spitsen. Deze wedstrijd vormde wederom Mark Bottenheft het centrale duo met Dailey Groenewegen.

Sportlust ’46 startte heel explosief en zette de VVOG verdediging van meet af aan onder druk. VVOG trachtte wel om de lange bal zoveel als mogelijk te vermijden maar met name in het eerste kwartier lukte dit vaak niet. Sportlust ’46 bezit met Quincy Arends over een uitstekend aanspeelpunt die blijft sleuren. Na een klein kwartier kreeg VVOG iets meer vat op de wedstrijd en kreeg wat kleine kansjes. Kopballen van Dean van Ooijen en Jeremy de Graaf belandde in de handen van doelman Antonioli. Hier tegenover stonden wel een handvol goede kansen voor Sportlust ’46. Maar Bendadi , Sieders en ook Verhagen hadden het vizier niet op scherp staan. Daarnaast was Paul Eppink een paar keer de voorwaartsen van Sportlust ’46 te snel af. De rust leek af te stevenen op 0-0 maar in de 36e minuut kreeg Sportlust ’46 een vrije trap. De bal werd het doelgebied in geslingerd. VVOG kreeg de bal niet weg. De bal kwam op de rand van de 16 meter bij Bendadi en deze schoot de bal keurig binnen. Paul Eppink was kansloos.

Een grote tegenvaller was de blessure welke Dailey Groenewegen opliep vlak voor de rust. Deze uitstekende verdediger moest zich laten vervangen. Zakkaria Fadili kwam voor het in het veld .In de allerlaatste minuut van de eerste helft was er nog een kopkans voor Jeremy de Graaf maar deze kon de bal geen richting meegeven hetgeen een prooi werd voor keeper Antonioli.

Sportlust ’46 begon de tweede helft waar het in de eerste helft was gebleven en dicteerde het spel. Zakkaria Fadili moest een keer aan de noodrem trekken en kreeg hiervoor geel van arbiter Oosting. In de 49e minuut moest Paul Eppink ver zijn doel uitkomen om een diepe bal te onderscheppen. Hij schoot de bal pardoes in de voeten van Berkvens. Deze dacht niet na en van een meter of dertig schoot hij de bal in het lege doel. 0-2.

De wedstrijd was gespeeld. In de 62e minuut was er nog een tegenvaller voor VVOG. Jeremy de Graaf moest geblesseerd uitvallen en werd vervangen door Donovan Bock. Ook Sportlust”46 ging wisselen Arends en Berkvens werden vervangen door van der Weijden en van der Veer.

Na 65 minuten had Pernely Biya de kans om de aansluitingstreffer te produceren maar strandde uiteindelijk op Mulder die zijn schot blokkeerde. Er sloop wat frustratie in het spel van VVOG hetgeen gele kaarten opleverde voor Dean van Ooijen en Job Hoogendoorn. In de 78e minuut wisselde trainer Raymond Schuurman nog Mitchel Dijkhof in voor Melle van Scherpenzeel. Deze ging voorin spelen waardoor Pernely Biya een linie terug ging. Om nog iets te forceren ging Jeffrey Snijders naar het middenveld en ging VVOG met drie man achterop spelen. Al deze wijzigingen bracht geen wijziging in het spelbeeld. Sportlust ’46 speelde de wedstrijd op een goede manier uit. De ploeg van trainer Loenen is een uitgebalanceerd elftal met veel routine en zeker een van de betere elftallen waar VVOG tegen heeft gevoetbald dit seizoen.

In de 89e minuut kreeg ook Jeffrey Snijders nog geel. Na een overtreding van van der Veer op hem reageerde hij te furieus. Ook van der Veer leverde dit een gele kaart op. Na 93 minuten floot arbiter Oosting voor de laatste keer en kon Sportlust ’46 verdiend drie punten aan hun totaal toevoegen. VVOG moet volgende week zaterdag bij Ajax (AM). Hopelijk vallen de lopende blessures mee zodat Dailey Groenewegen en Jeremy de Graaf weer kunnen aansluiten.