VVOG Harderwijk knokt zich naar punt in Katwijk (wedstrijdverslag)

In een spectaculair duel heeft VVOG een punt overgehouden aan het bezoek aan FC Rijnvogels. Met tien man hield men de gastheren op 3-3.

Eerste helft

Vanwege een aantal ziektegevallen startte VVOG met drie wijzigingen ten opzichte van de wedstrijd tegen Hoek. Rick van den Brink en Mats Zwart mochten voor de eerste keer in de basis opdraven en Bart Hoeve nam de positie van Milan Bruggemann in, die zelf centraal achterin op de plek van de zieke Milan Holstege mocht spelen. Of het de onwennigheid van de vele wijzigingen was of de hoge druk en het afjagen van Rijnvogels is niet helemaal duidelijk, maar VVOG werd in de eerste helft diep op eigen helft teruggedrukt. In de 15e minuut wist VVOG hier voor de eerste keer aan te ontsnappen en pardoes leidde dit tot een doelpunt. Jeremy de Graaf ging op rechts goed door en zijn voorzet werd droog van een meter of 10 ingeschoten door Mats Zwart: 0-1. Lang kon VVOG daar echter niet van genieten, want door twee schitterende afstandsschoten stond FC Rijnvogels 5 minuten later al op een 2-1 voorsprong. Rijnvogels ging op jacht naar meer en VVOG kwam nauwelijks nog aan een goede opbouw toe. Nadat Rijnvogels twee keer op de bovenkant van de lat had gekopt was het vlak voor rust wel raak toen de Katwijkers op de linkerflank goed doorgingen en de bal van dichtbij door Bakker werd ingetikt: 3-1. Met deze stand gingen beide ploegen ook aan de thee.

Tweede helft

Zonder wissels te hebben doorgevoerd, maar met een gepeperde speech tussen de oren kwam VVOG fris en strijdvaardig de kleedkamer uit. Het lukte Rijnvogels niet meer om zo hoog druk te zetten en het combinatievoetbal van de groen-witten werd met de minuut beter. In de 60e minuut kreeg VVOG een makkelijk gegeven strafschop die door topscorer Jeremy de Graaf tot doelpunt werd gepromoveerd: 3-2. VVOG rook bloed en ging op jacht naar meer. In de 65e minuut werd Dijkhof vanaf rechts aangespeeld na een mooi overstapje van een van de VVOG-spelers. Hij twijfelde niet en haalde verwoestend uit in de rechter bovenhoek en pardoes stond het 3-3! Vrij snel daarna verstomde het goede spel van VVOG toen De Graaf te hard doorging op een van de spelers van FC Rijnvogels. Waar geel wellicht meer passend was geweest trok de scheids direct rood. Het bleek de eerste rooie kaart in de gehele carrière van Jeremy te zijn. Daarmee verdween ook de angel uit het spel van VVOG. Vrij snel daarna wisselde Lodeweges Dijkhof voor Lammert Roossien zodat er 4-4-1 gespeeld kon worden, want duidelijk was dat VVOG nog 25 minuten moest overleven. Dat lukte VVOG ook met kunst en vliegwerk, gedisciplineerd verdedigen en uitmuntend keeperswerk van Manuel Hoogewoning, die vlak voor tijd nog een schot van een meter of 5 uit het doel wist te houden. Hierdoor keerde VVOG als morele winnaar huiswaarts.