VVOG dendert in tweede helft over Quick ’20 heen (wedstrijdverslag)

VVOG heeft zaterdag een mooie 0-6 overwinning geboekt bij Quick ’20 in Oldenzaal. Trainer Jurjan Wouda had basisplaatsen ingeruimd voor Job Hoogendoorn en Bart Hoeve. Beiden leverden een goede partij af.

Op een, door de regen, loodzwaar veld (geen kunstgras) zocht VVOG vanaf moment een de aanval en Quick ’20 moest al snel achteruit

Dit leverde al kansen op via een vrije trap van Daniel van Warven waar keeper Ensink nog net de vuisten achter kon krijgen maar in de 17e minuut was het toch raak. Via een mooie aanval kwam de bal bij Brian van den Hooff en deze wist met een piekfijne voorzet Joshua Patrick te bereiken en passeerde keeper Ensink in de verre hoek 0-1. Nog geen vijf minuten later was het Bart Hoeve die keeper Ensink testte maar nu waren het zijn vuisten die de bal kon wegwerken. Gaandeweg de eerste helft werd het spel van VVOG slordiger. Misschien was het zware veld hier ook debet aan maar Quick ’20 kon een paar keer gevaarlijk uitbreken via onder andere Ilia en Huyts. Vlak voor het rustsignaal kreeg VVOG via Daniel van Warven nog een zeer grote kans maar weer was keeper Ensink paraat.

Na rust twee ongewijzigde ploegen. Het eerste wapenfeit was voor Quick ’20. Een vrije trap van Ilia van zo’n 35 meter ging maar net naast de goal van Manuel Hoogewoning. Nog geen twee minuten later was het wel raak aan de andere kant. Een prachtige combinatie opgezet door Job Hoogendoorn werd door hem zelf afgerond. 0-2.

Vanaf dat moment was VVOG, als het dat al niet was , heer en meester over het hele veld. Quick ’20 werd van het kastje naar de muur gestuurd. Uit een omschakelingsmoment liep Joshua Patrick de verdediging van Quick ’20 eruit een voorzet op Job Hoogendoorn volgde maar deze kon de bal net niet binnenglijden. Het was slechts uitstel van executie want in de volgende aanval sloop Daniel van Warven door de defensie van Quick ’20 heen en schoot
van dertien meter de 0-3 binnen.

Inmiddels was Job Hoogendoorn vervangen voor Khalid Tadmine. De koek was nog niet op want in de 73e minuut was het Max Leeflang die na een goed opgezette aanval de 0-4 binnenschoot. Trainer Jurjan Wouda wisselde in minuut 74 uit voorzorg Bruce Lucke, Jeffrey Snijders en Brian van den Hooff voor Eliam Mbinga, Jaylon Moi Thuk-Sung en Syro de Bock.

Een paar minuten later werd het 0-5. Een prachtig aangesneden vrije trap van Max Leeflang werd binnengekopt door Joshua Patrick. Tenslotte was het Max Leeflan die nog de 0-6 op het scorebord zette in de 80e minuut na een slalom door de hele defensie van Quick ’20 heen. In de slotfase werd Bart Hoeve nog vervangen door Milan Bruggeman.

Scheidsrechter Oosterkamp vond het na negentig minuten wel voldoende en floot af. Volgende week stuit VVOG op MASV. Deze thuiswedstrijd begint om 15.00 uur.