VVOG 14-1 speelt internationaal toernooi

VVOG 14-1 heeft groot internationaal toernooi grens Duitsland/Denemarken gespeeld.

Förde Cup in Flensburg

De 14-1 van VVOG heeft het Pinksterweekend een internationaal toernooi in Flensburg gespeeld. Er waren vier poules van vier teams welke meespeelden om de Förde Cup, in de leeftijdsklasse onder 15. VVOG deed hier in een hogere leeftijdsklasse mee. Verder waren er ook teams in de leeftijdscatergorie 9, 10, 11, 12 en 13 aanwezig.
 
Wedstrijden tegen Duitse en Deense teams
In een speciaal toernooishirt gesponsord door verschillende sponsoren werd er zaterdagmiddagafgetrapt tegen een Duitse club, welke al snel een maatje te groot bleek voor VVOG. Vooral fysiek moest VVOG haar meerdere erkennen in de stevige Duitsers. In de tweede wedstrijd, tegen een Deense club, ging het niveau lang gelijk op maar moest het team van trainers Ros en Otten uiteindelijk buigen voor het Deense team. De derde wedstrijd moest gewonnen worden om te strijden voor een plek in de middenmoot. Er werd voor elke meter op het veld gestreden, wat uiteindelijk in een verdiende 4-2 winst werd omgezet. Door dit resultaat moesten de jongens en dame direct nog een wedstrijd spelen welke de verdere route in het toernooi zou bepelen. Tegen wederom een Deens team bleef het lang spannend, maar trok VVOG uiteindelijk aan het langste eind, 2-0.
 
Strijden om plek 9 tm 12
Op zondag stonden er nog twee wedstrijden op de planning. De eerste wedstrijd zou bepalen of er uiteindelijk om plek 9/10 of 11/12 gestreden zou worden. De wedstrijd was op het heetste moment van de dag en door een fraai schot na een inworp scoorde Vogelaar het enige doelpunt van deze wedstrijd, 1-0. Hierdoor kon het team zich opmaken voor de wedstrijd om plek 9 of 10. Deze wedstrijd was VVOG de dominante ploeg, maar vergat het te scoren. Een doelpunt werd onterecht afgekeurd en uiteindelijk kwam het aan op penalty's. Deze werden helaas verloren, maar de ploeg kan met opgeven hoofd terug kijken naar een geslaagd toernooi.
 
Groot internationaal toernooi
Na het laatste fluitsignaal was er nog een prijsuitreiking, waarbij elke speler een trofee kreeg als aandenken aan het toernooi. Na een frisse douche werd de terugreis ingezet zodat iedereen rond middernacht weer thuis was. Het toernooi werd door een grote organisatie uitgevoerd. De organisatie was uitstekend geregeld. Er waren live streams aanwezig waar de thuisblijvers gebruik van konden maken, er stonden over het hele terrein foodtrucks en het avondeten was goed verzorgd. De spelers waren uiteindelijk moe maar voldaan en hebben mooie herinneringen gemaakt met elkaar.

VVOG 14 1