VVD Harderwijk-Hierden tegen uitbreiding aantal coffeeshops

VVD geeft aan tegen de uitbreiding te zijn van het aantal Coffeeshops in Harderwijk. 

Dit in een reactie op de schriftelijke vragen die gesteld zijn omtrent het voornemen de enige coffeeshop van Harderwijk te sluiten.

Hoewel nog niet zeker is dat de enige coffeeshop van Harderwijk verdwijnt (Liberty), is het College inmiddels gevraagd hoe zij tegenover uitbreiding van het aantal coffeeshops staat.

VVD is zeker niet tegen het behoud van een coffeeshop in Harderwijk. “VVD is zich er van bewust dat de huidige coffeeshop er voor zorgt dat overlast op straat van gebruikers en straatdealers afneemt. Het huidige beleid heeft er voor gezorgd dat weinig gevallen van overlast bekend zijn, en wat de VVD betreft gaan we dan ook zeker door met het beleid in de huidige vorm” aldus raadslid Menno Doppenberg. Wel is het volgens de VVD overbodig het huidig aantal coffeeshops uit te breiden aangezien er geen signalen aanwezig zijn die er op duiden dat één coffeeshop te weinig is.

In 2015 heeft VVD eerder vragen gesteld over het gebruik van Harddrugs in Harderwijk. “ VVD verneemt uit het KVU (Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan) een toename van het gebruik van harddrugs in uitgaansgelegenheden. Wat ons betreft wordt dan ook eerst prioriteit gegeven aan het terugdringen van harddrugsgebruik, dat voor overlast zorgt bij lokale ondernemers, in plaats van het uitbreiden van het aantal coffeeshops waar nu geen directe aanleiding voor is”.

Menno Doppenberg
VVD Harderwijk Hierden