VVD Harderwijk-Hierden: Betaalbaar en prettig wonen, meer ruimte voor ondernemen, en onderwijs/arbeidsmarkt domineren gemeenteraadsverkiezingen 2022

Campagne nieuws - De campagne richting de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 is begonnen. Met de slogan ‘Harderwijk/Hierden is goed, wordt beter’ trapt de lokale VVD de campagne af. 

Volgens fractievoorzitter en lijsttrekker Menno Doppenberg zijn er een aantal thema’s waar het nu écht om gaat: meer betaalbare woningen, meer ruimte voor ondernemen en onderwijs/arbeidsmarkt. Een stad en dorp waarin iedereen zich thuis voelt en je je prettig voelt in je eigen wijk.

We zijn een partij van doorpakken en ook realistisch zijn. Zo heeft de VVD afgelopen periode een voorstel ingediend om meer betaalbare woningen tot 158.000,- euro te bouwen

Deze worden nu daadwerkelijk gerealiseerd in Drielanden en het Waterfront. Daar zijn we heel erg blij mee, maar daarmee zijn we er nog niet. We zetten in op meer kleinere woningen voor jongeren, starters en eenpersoonshuishoudens wat zorgt voor een betere doorstroming. Hiervoor zullen we meer hoogbouw moeten realiseren, en dat kan bijvoorbeeld in de nieuwe wijk Weiburg nabij het station.

Juist Weiburg biedt zoveel kansen. Niet alleen voor wonen, maar ook voor onderwijs. De VVD zet in op een HBO afdeling die aansluit op onze lokale arbeidsmarkt zoals gericht op zorg, techniek of toerisme. Zo zorgen we ervoor dat jongeren in onze stad kunnen leren, wonen en werken wat bijdraagt aan een toekomstbestendig Harderwijk en Hierden. Hoe mooi als we juist nabij het station jongerenhuisvesting en hoger onderwijs kunnen realiseren? De intercity waar we op inzetten is dan ook een stap dichterbij.

De VVD Harderwijk-Hierden is en blijft dé lokale ondernemerspartij. We willen meer flexibiliteit voor onze ondernemers door vergunningen waar kan af te schaffen en dit te vervangen door bijvoorbeeld een meldingsplicht. We zetten in op toekomstbestendige en bereikbare bedrijventerreinen en in de binnenstad willen we meer menging van functies. Dat wil zeggen dat er naast een winkel ook een woning, kinderdagverblijf of tandarts kan zitten om zo de doorloop in de straat te houden. Wat ons betreft blijven we de stad met veel (sport)evenementen en komt de stadscamping terug. Bovenal zullen we met ondernemers en bedrijven in gesprek moeten blijven om samen tot nieuwe en frisse ideëen te komen voor een goed vestigingsklimaat voor (innovatieve) bedrijven en werkgelegenheid.

Als VVD kijken we juist ook naar onderwerpen die spelen op wijkniveau. Zo hebben we ingezet op nieuwe speeltoestellen voor kinderen, hebben scholen nu zelf een budget om te zorgen voor een verkeersveilige schoolomgeving en hebben we knelpunten in het verkeer aangepakt. We zetten in op een wijk waar je je veilig voelt en je kinderen veilig over straat kunnen. Ook horen we dat er een tekort is aan kinderopvang en willen we extra kinderopvang in de wijk. Voor ouderen willen we inzetten op goede ondersteuning vanuit de gemeente om vitaal te blijven. Door leuke activiteiten te organiseren, regelen van vervoer of ontmoetingsplekken. Ook zijn we voorstander van een Knarrenhof waar ouderen bij elkaar kunnen wonen.

Juist door in gesprek te blijven met inwoners en ondernemers komen we tot de beste oplossingen. Daarom blijven we als VVD net als afgelopen jaren langs de deuren gaan om te horen wat er bij u/jou in de wijk speelt.