VVD Harderwijk-Hierden: Ambitieuze haven van belang voor toerisme in Harderwijk

Harderwijk vraagt om een aantrekkelijke haven en boulevard voor zowel bewoners als toeristen. Wat VVD Harderwijk-Hierden betreft geeft het College hieraan gehoor, en mag de gemeente ook best ambitieus zijn met de ontwikkeling van de havens in het Waterfront. 

Harderwijk vraagt om een aantrekkelijke haven en boulevard voor zowel bewoners als toeristen.

Economische Impuls

VVD Harderwijk-Hierden vraagt zich af hoe groot de economische impuls is van een haven. Wat levert zo’n boot per overnachting op aan Harderwijk en hoe kunnen we toeristen die verblijven in de haven verleiden een bezoekje te brengen aan ons prachtig historisch centrum? Je creëert niet alleen een haven, maar voegt ook wat toe aan de beleving van toeristen tijdens hun bezoek. De vernieuwde (watersport)boulevard is daarom des te meer van belang.

 

 

Verblijfsrecreatie

Volgens Rabobank zullen actieve watersporten als waterskiën en kitesurfen populairder worden en neemt bootbezit juist af. Wat de VVD betreft wordt dus meer ingezet op verblijfsrecreatie en aansluiting op het recreatieve aanbod in de binnenstad in plaats van bijvoorbeeld het creëren van vaste verblijfplaatsen voor vaartuigen. Met een aantrekkelijke haven voorzien van horeca en wat kleinschalige detailhandel maak je het voor passanten aantrekkelijk met de boot een nacht te verblijven in de haven van Harderwijk. Tevens vergroot je de kans dat deze bezoekers een bezoek aan de binnenstad brengen.


Donderdag 1 september staat de Havenvisie 2016 op het programma van de Commissie Ruimte. 

 

Een ambitieuze haven zorgt zo ook voor de economische impuls aan ondernemers in de binnenstad.  De nieuwe havens zijn dé kans om het aanbod van het toeristisch product in Harderwijk te vergroten, mits wij trends en ambitie onderdeel laten zijn van onze havenvisie. Donderdag 1 september staat de Havenvisie 2016 op het programma van de Commissie Ruimte. 
 

Fotostudio Merjenburgh Harderwijk

Adresgegevens

Keizerstraat 19-21
3841 AD Harderwijk

Telefoon

T. 0341-418869

Openingstijden

Ma 9.00 - 12.30 uur
Di 9.00 - 12.30 uur
Wo 9.00 - 12.30 uur
Do 9.00 - 18.00 uur
Vr 9.00 - 12.30 uur
Za Gesloten
Zo Gesloten
Meer info