Vrijwilligers van Molen de Hoop bakken taarten voor bewoners AZC

Vrijwilligers van Molen De Hoop bakten vandaag taarten voor bewoners van het AZC en statushouders uit Harderwijk.

In het nieuwe bakkerijmuseum, aangrenzend aan de molen, werden de hele dag ambachtelijke appeltaarten en heerlijke vlaaien gemaakt, deels bereid met producten uit de molenwinkel. 

.
Hiermee komen de vrijwilligers tegemoet aan de oproep van Werkgroep Kerk en Vluchteling en stichting Present om bewoners van het AZC en statushouders in Harderwijk te trakteren op een taart. In totaal zijn er daarvoor 150 taarten nodig en dat aantal lijkt door de oproep die beide organisaties enkele weken geleden deden te zijn gehaald. Ook deze 20 taarten worden door de Harderwijkse Molen Stichting om niet aangeboden.
 
Aanstaande zaterdag, 20 juni, zullen stichting Present en Werkgroep Kerk en Vluchteling de taarten uitdelen. Bewoners van het AZC en statushouders hebben het in deze ‘coronatijd’ moeilijker dan ooit, omdat veel activiteiten stil liggen. Deze taarten zijn bedoeld als smakelijke opsteker.
 
In het bakkerijmuseum worden regelmatig (bak)workshops gegeven. Door de coronamaatregelen vinden deze workshops voorlopig geen doorgang. De molenwinkel is sinds 1 juni wel weer elke zaterdag van 12:00 - 17:00 uur geopend.

Vrijwilligers van Molen De Hoop bakten vandaag taarten voor bewoners van het AZC en statushouders uit Harderwijk.
(Foto Harderwijkse Molen Stichting)