Vriendschappelijke overname Slagerij Beert Karssen door DeSlagerThuis.nl

Harry Schipper – De Ambachtelijke Slagerij Beert Karssen op de hoek van de Bruggestraat en Rabbistraat gaat per 1 januari over in andere handen.

Slager Beert Karssen geeft dan het hakbijltje over aan zijn vriend en compagnon Joep de Bruijn die de slagerij voortzet onder de naam van DeSlagerThuis.nl

Joep de Bruijn deslagerthuis.nl
(Joep de Bruijn)

Het online bedrijf was feitelijk al zes jaar actief in de slagerij van Karssen, al was dat in de beginperiode voornamelijk onder de naam BBQHarderwijk.nl. Vanuit de slagerij beleveren Beert en Joep dus al 6 jaar hun webshopklanten naast de klanten in de fysieke winkel van Slagerij Beert.

Voor de meeste klanten van de slagerij is Joep de Bruijn dus bepaald geen onbekend gezicht. Bijna alle dagen van de week werkt hij al die jaren intensief samen met Beert Karssen. Joep was tot zijn dertigste ook al een vijftal jaren in de slagerij werkzaam, toen nog in loondienst bij Beert.

DeSlagerThuis.nl mag dan Slagerij Beert Karssen en de leiding daarvan overnemen, het betekent niet dat Beert Karssen er helemaal mee stopt. “Nee, nee; ik blijf gewoon in de zaak werken, maar minder dagdelen en meer op de achtergrond”, zegt de slager daar zelf over, en ook Karolien blijft in de slagerij werkzaam. Beert: Ik ben nu al 28 jaar zelfstandig en blij dat ik in Joep zo’n goeie opvolger heb gevonden. Joep gaat het bedrijf op zijn eigen wijze voortzetten en heeft veel goeie en vernieuwende ideeën. Dat vind ik zelf ook heel belangrijk.”

Joep: “Omdat het in deze tijd heel lastig is om aan personeel te komen, kosten de pan uit rijzen en de werkdruk daardoor in de slagerij hoog ligt, verandert er wel het een en ander. “Uiteraard gaan we door met het behouden van onze kwaliteit en passie voor het juiste vlees. We gaan gewoon door met de online verkoop en onze levering aan horeca. Via de slagerthuis.nl kun je van dinsdag t/m zaterdag je bestellingen thuisbezorgd krijgen of komen afhalen.”

De fysieke winkel blijft ook open, maar dan alleen richting het weekend”, aldus Joep. Dit heeft alles te maken met druk op de detailhandel en de personeelstekorten. Om een slagerij voor de toekomst neer te zetten zullen we keuzes moeten maken. We zijn druk om dit alles vorm te geven en streven naar een 3-daagse opening van de winkel. “Om dit te kunnen realiseren, is het wel nodig dat we nieuw personeel werven. Ik zoek enthousiaste aanpakkers met een passie voor eten en die het leuk vinden om in een jong team te werken. Ik doe bij deze een oproep: ‘neem contact met ons op als je je hierin kan vinden!”

Wat ook blijft, zijn de wekelijkse – en zeer succesvolle - aanbiedingen waarmee de slagerij zich al decennialang weet te onderscheiden. “Die zijn altijd de moeite waard, weet Joep, eraan toevoegend dat dit een kwestie is van ‘de goeie kennis van de kwaliteit vlees die Beert en hij benutten om hun vlees in te kopen en op ambachtelijke wijze te verwerken tot gewilde producten’. Hij sluit niet uit dat er na de overname ‘wel een verschuiving zal zijn in het assortiment’. “Uiteraard heb ik een aantal ideeën, er zullen een aantal dingen verdwijnen maar ook zeker een aantal nieuwe dingen bij gaan komen. Hoe we dit allemaal in gaan vullen zal de komende tijd gaan blijken. Op onze social media kanalen en onze website zullen we meer gaan vertellen over al deze ideeën.”

Ben je geïnteresseerd in een afwisselende baan bij dit nieuwe bedrijf, bekijk dan de vacatures op https://www.deslagerthuis.nl/vacature/
Slagerij Beert Karssen – Bruggestraat 17 wordt DeSlagerThuis.nl  - [email protected] – telefoon: 0341 4120 67.

Joep en Beert deslagerthuis.nl
(Joep de Bruijn en Beert Karssen)

 

De Slager Thuis

Adresgegevens

Bruggestraat 17
3841 CM Harderwijk

Telefoon

T. 0341-412067

Meer info