Voorstelling over zucht naar geld en macht

Op dinsdag 10 november is de voorstelling ‘Advocaat van de Duivel’ te zien in Theater Harderwijk. 

Sterspelers Victor Löw en Waldemar Torenstra nemen het tegen elkaar op in de wereld van de advocatuur.

De acteurs nemen u mee in een verhaal waarin de zucht naar geld en macht, de moraal geheel verdrongen heeft. Eerder werd het verhaal als ‘The Devil’s Advocate’ succesvol verfilmd met Al Pacino en Keanu Reeves in de hoofdrol. 

Verhaal

De jonge ambitieuze advocaat Kevin Taylor (Torenstra) wordt gevraagd partner te worden bij een groot en beroemd kantoor. Hij krijgt een torenhoog salaris en een buitensporig luxe appartement, maar Kevin geniet het allermeest van de roem die hem ten deel valt. Dat alles heeft hij te danken aan John Milton (Löw), de grote baas van het kantoor die hem als een vader in de armen sluit. Mede door zijn vrouw begint Kevin zich echter te realiseren dat hij in een faustiaans verbond gevangen zit, zijn ziel heeft verkocht en het middelpunt is van een spel op leven en dood. 

Acteurs

Victor Löw is – buiten zijn bekende rollen in series en films om – al een langere tijd te zien in de theaters van Nederland. Hij vertolkte één van de hoofdrollen in de theaterreeks ‘De Verleiders’, van dezelfde producent als ‘Advocaat van de Duivel’. Deze serie brengt scherpe theaterstukken die over de moraal aan de top van het Nederlandse bedrijfsleven gaan.

Ook Waldemar Torenstra is een duizendpoot. Hij heeft al veel rollen op zijn naam staan, waaronder zijn succesvolle huidige rol in de serie ‘Divorce’. In het theater speelde hij onder andere in ‘De ontdekking van de hemel’.
 
Kaarten kunnen gereserveerd worden via www.theaterharderwijk.nl.