​Voorkeur duikteam brandweer gaat naar Harderwijk

Het duikteam van de brandweer blijft - zo goed als zeker - in Harderwijk, dat heeft burgemeerster Harm-Jan van Schaik dinsdag 26 mei aan alle raadsleden verteld.

Of het duikteam in Harderwijk zou blijven was spannend. Van twee duikteams in de veiligheidsregio Noord en Oost Gelderland - nu verbonden aan de posten Harderwijk en Heerde - gaat de brandweer over naar één duikteam in Harderwijk.

Een onafhankelijk bureau in opdracht van de brandweer heeft duidelijkheid gegeven wat de thuisbasis wordt van één duikteam. Hierbij onderzoeksbureau heeft het advies gegeven om het duikteam in Harderwijk te laten vestigen. Op 25 juni komt er een definitief besluit van het algemeen bestuur van de VNOG.

De raadsleden van de gemeente Harderwijk hebben allen verheugd gereageerd. Al eerder dienden zijn een motie in voor het behoud van het duikteam in Harderwijk. Namens Gemeentebelang Harderwijk Hierden is Bert Holleman zeer blij dat de schriftelijke vragen met daarbij hele duidelijke argumenten een bijdrage hebben gehad. Hierdoor blijft het Harderwijks duikteam in omliggende gemeente waaronder ook in Zeewolde snel paraat.