Voordeel door corona: voor elke klant restaurantkwaliteit!

Slager Peter Schiffmacher wenst al z’n horecaklanten, die al jarenlang het smaakvolste vlees bij hem bestellen, veel sterkte en creativiteit toe, nu veel van hun zaken opnieuw dicht moeten.

Zelf heeft hij daardoor een volle koeling met het lekkerste vlees van Midden-Nederland en omstreken. En vers edelhertenvlees uit onze eigen Leuvenumse bossen.

Wat hem betreft profiteren al zijn slagerijklanten de komende tijd hiervan van, want de komende tien dagen gelden er extra voordelige aanbiedingen. Grijp die kans!

Black Angus Short Ribs - 100 gram nu € 1,85

Het vlees van het Black Aberdeen Angus-rund is prachtig ‘gemarmerd’ en daardoor heerlijk romig van smaak. Dat komt omdat de fokkers hun dieren veel rust gunnen en 120 dagen lang dagelijks flink verwennen met granen.
Slagerstip: “Als je de Black Angus Short Ribs rustig aanbraadt en nadien nog een minuut of tien laat nagaren, dan krijg je gegarandeerd een mals stuk vlees op je bord”.

Black Angus Tri-tip - 100 gram nu  € 1,60

Slager Peter: “De tri-tip is een driehoekig stukje vlees bij de dikke lende. Je kunt ‘m medium of doorbakken garen: het is beide overheerlijk en lijkt wel wat op rosbief, maar dan supersappig! Mijn tip: het vlees is zó smaakrijk, dat ik het enkel insmeer met wat olijfolie, grof zeezout en rozemarijn. Snij wat kerfjes in het vetrandje en grill relatief kort, daarna laten afgaren aan de zijkant van de grill. Voor de kenners: op 52 C. Gewoon in de pan kan natuurlijk ook, maar ook dan nagaren in aluminiumfolie in een beetje warme oven.”

Simmentaler Sir Loin Steak ofwel Entrecôte -
100 gram nu € 1,80

Voor de ware vleesgenieter: een prachtige sir loin steak oftewel entrecôte van het Simmentaler rund. Mooi bruin dichtschroeien in de braadpan en daarna nog een zeker tien minuten laten nagaren in aluminiumfolie, het liefst in de oven op 50 graden. Dan wordt het vlees nóg sappiger….!

Simmentaler runderen met hun geelachtige tot roodbonte vacht en een witte kop zie je veel grazen in de Duitse en Oostenrijkse Alpen. Het vlees van de Simmentaler heeft een mooie vetbedekking, fijne structuur en een goede vetmarmering. De runderen zijn minimaal drie jaar oud en hebben tweemaal gekalfd. Door deze combinatie ontstaat karaktervol vlees dat zich kenmerkt door een dieprode kleur en sappige smaak. Vooral de côte de boeuf is erg zacht en bijzonder smaakvol.

Veluwse edelhertenbiefstuk - 100 gram nu € 2,80

Prachtig malse en superverse vijfsterren-biefstuk die smaakt en geurt naar de Veluwse bossen. Het lekkerst met gebakken cantharel of in roomboter gesmoord eekhoorntjesbrood en een stevig fonkelende Bordeaux!

Veluws edelhertenstoofvlees - 100 gram nu € 1,49

Tip van slager Peter: ‘Dit verse stoofvlees is zó geweldig lekker, dat er bijna geen kruiden bij hoeven: wrijf in met wat vers gemalen zwarte peper en zeezout, bak het kort bruin in verse olijf- of koolzaadolie, voeg op het laatst gesnipperde uien en rozemarijn toe, blus af met een mooi donker biertje, totdat het vlees bijna onder staat. Zet een vlamverdeler boven het laagste vuur en maak een boswandeling van anderhalf uur. Bij terugkomst is het vlees zó mals dat je het bijna kunt opzuigen…Heerlijk bij een stampotje of versgebakken brood.’

De actie is geldig tot en met 31 oktober 2020 (op = op)

 

Slagerij Schiffmacher vind je in de Luttekepoortstraat 32 in Harderwijk, vlakbij de Houtwalgarage, waar altijd wel plek is. De eerste twee uur parkeer je daar gratis.

Black Angus Tri Tip Slagerij Schiffmacher Harderwijk
Black Angus tri-tip