Voorbeschouwing VVOG Harderwijk - DVS'33 Ermelo

Zaterdag 12 maart 2022 staat de derby tegen DVS’33 Ermelo op het programma. De positieve rivaliteit tussen beide teams en supporters staan borg voor een boeiend en sfeervol voetbalgevecht.

De laatste keer dat beide teams elkaar troffen was op 9 oktober 2021 toen DVS’33 de Harderwijkers met maar liefst 5-0 huiswaarts stuurde

Voor VVOG zal er dan ook alles aan gelegen zijn om aan het eind van deze thuiswedstrijd met een goed resultaat van het veld te stappen. De thuisbalans van VVOG tegen DVS’33 in de Derde Divisie is tot heden in ieder geval positief: 2x winst, 1x verlies en 2x een gelijkspel.

Afgelopen zaterdag won DVS’33 Ermelo met 2-1 van Excelsior’31. De overwinning kwam als geroepen want daarvoor leden de mannen van trainer Peter Wesselink drie keer een opeenvolgende nederlaag. De ambitie om mee te doen om het kampioenschap konden daardoor in de vrieskist. Wat rest in deze competitie is het behalen van de derde periodetitel waardoor promotie naar de Tweede Divisie eventueel nog een mogelijkheid is.

De wedstrijd tegen VVOG is trouwens een wedstrijd in de tweede periode. Noch VVOG, noch DVS’33 kunnen deze tweede periode nog winnen. VVOG verloor afgelopen zaterdag met 4-2 van bijna koploper FC Lisse. Vooral uit corners en ingebrachte hoge ballen door Lisse ontstonden in de zestien meter van VVOG gevaarlijke situaties. FC Lisse wist uit dit soort situaties ook alle doelpunten te scoren. Voor VVOG een teken om daar nog eens goed op te trainen. Door deze nederlaag werd voor VVOG het verblijf in de onderste regionen van de Derde Divisie verlengd tot in ieder geval deze zaterdag.

Met een fitte selectie, een goede wedstrijdinstelling en steun van ons publiek moet een stunt(je) tegen DVS’33 tot de mogelijkheden behoren. De laatste thuiswedstrijd tegen DVS’33 was op 1 februari 2020 met een 1-1- gelijkspel als resultaat. Rihairo Meulens was toen de doelpuntenmaker voor VVOG.

Het bestuur wenst de groen-witte brigade van trainer Raymond Schuurman veel succes deze wedstrijd. Om 14.30 uur fluit scheidsrechter Teuben, bijgestaan door de assistent-scheidsrechters van Hout en Heuvelmans, voor de aftrap van deze wedstrijd.

(Bron: VVOG)