Vooralsnog geen WK in Mexico voor Lisa Kruger

Paralympisch kampioene Lisa Kruger zal voorlopig geen gooi kunnen doen naar een medaille op een mondiale eindstrijd. 

Wegens de recente aardbeving heeft het Internationaal Paralympisch Comité afgelopen woensdag beslist het WK zwemmen voor parazwemmers, in Mexico-City vooralsnog uit te stellen.

Het WK zou starten op 30 september. Lisa Kruger, die met de nationale selectie voor een laatste hoogtestage in Arizona verblijft zal dus onverrichte zaken naar Nederland terugkeren. Vanaf Oktober heeft de ploeg, samen met de nieuwe bondcoach Sander Nijhuis alles opzij geschoven en keihard gewerkt om op het WK in Mexico te kunnen knallen.

Helaas heeft moeder aarde roet in het eten gestrooid en heeft Mexico City alle tijd en kracht nodig bij de wederopbouw na de verschrikkelijke natuurramp. Of er voor het Nederlands Paralympisch zwemteam voldoende financiële middelen zijn om naar een eventuele uitgestelde wereldkampioenschap te gaan is nog maar de vraag. In 2016 werden om financiële redenen slechts vier zwemmers afgevaardigd naar het EK in Funchal. Kruger werd toen helaas, ondanks meerdere medaille kansen, niet afgevaardigd door de zwembond.