Voor ZZP’ers: ondernemerschap zonder risico

Wil je voor jezelf beginnen als ZZP’er? Of ben je al gestart? Een mooie stap! 

Want zelfstandig werken biedt veel vrijheid en flexibiliteit. Maar er zijn ook risico’s, voor jouzelf als ZZP’er én voor je (potentiële) opdrachtgevers. Gelukkig is er nu Private Timeflex. Bij ons heb je de flexibiliteit van ondernemerschap en de zekerheid van een werknemer.

Private Timeflex biedt dé oplossing voor een nieuw vraagstuk. Waarschijnlijk per 1 april 2016 is namelijk de VAR-verklaring voor ZZP’ers vervangen door een systeem van modelovereenkomsten. Jij en de opdrachtgever moeten eerst een overeenkomst opstellen. Pas daarna stellen jullie beiden de opdracht op. Deze modelovereenkomst worden vooraf goedgekeurd door de Belastingdienst. Ze bieden jou en je opdrachtgever dus vooraf zekerheid over de gevolgen voor onder meer de loonheffing.

Voor jouw opdrachtgever begint de inlenersaansprakelijkheid voortaan al vanaf het moment dat hij jou als ZZP’er inhuurt. Daardoor kan het zijn dat hij besluit om jou toch niet in te huren; een gemiste kans! En zo zijn er meer risico’s die de samenwerking kunnen belemmeren. Welke risico? Lees dan even verder …