Voor wie eerst is: showroomkeukens van Smit Keukens onder kostprijs weg!

Door Harry Schipper – Ja, u leest het goed: Smit Keukens ruimt flink op en daarom mogen tien complete en moderne showroomkeukens extra scherp geprijsd de deur uit; zelfs onder de inkoopprijs!

De forse opruiming is nodig, want Smit Keukens verhuist in september naar haar nieuwe pand aan de Prins Mauritslaan (tegenover het bekende autobedrijf Heersmink)

De nieuwbouw, die in maart van start ging, vordert snel, vertelt Tanja Smit. Samen met haar man Harco, schoonvader Willem Smit en de keukenadviseurs Jacco Hofstra, Tijmen van den Berg, Joy Kruijsdijk, vormt zij de drijvende kracht achter Smit Keukens. Harco Smit en Niels Lokhorst verzorgen de keukenmontage. “De oplevering van het pand is al half juli. Dan volgt de inrichting die eind september klaar is. We hopen de nieuwbouw half oktober te openen”.

Daarmee komt tegelijk een einde aan een tijdperk. Willem Smit opende in 1998 de showroom op de plek waar het bedrijf nu nog altijd is gevestigd: aan de Fahrenheitstraat 54 op bedrijventerrein Lorentz. Hij leerde al op jonge leeftijd bij Salomons het vak van keukens ontwerpen, plaatsen en monteren. “Willem wordt 67 en gaat met de opening van het nieuwe pand met pensioen, al blijft hij altijd wel bij ons bedrijf betrokken”, weet zijn schoondochter.

Willem heeft in één van zijn zoons, Harco Smit, een goeie opvolger gevonden. De nu 41-jarige Harco werkt al sinds zijn vijftiende bij het bedrijf van zijn vader. Hij zit dus nu al ruim 25 jaar in het vak waarvan hij alle fijne kneepjes kent.

Het belooft dus een drukke tijd voor het zevenkoppige team van Smit Keukens, maar de verhuizing vormt zeker geen reden om de zaak tijdelijk te sluiten. “Welnee, we gaan gewoon door”, zegt Tanja. Ze vertelt dat in de nieuwe, maar veel ruimere showroom in de nieuwbouw twaalf fonkelnieuwe modelkeukens komen. Als klant heb je dan een ruime keus en krijg je een goede indruk wat er allemaal te koop en te kiezen valt”.

Om al het werk straks zonder Willem Smit gedaan te krijgen, heeft het bedrijf nu al twee vacatures: het team wil er graag nog een keukenmonteur en een keukenadviseur bij. Het vroegtijdig aantrekken van goed personeel laat één van de pluspunten zien van Smit Keukens: een zorgvuldig traject van nauwkeurig en tijdig plannen. “Vooral nu er ook in de keukenwereld in heel Europa leveringsproblemen zijn, is dat héél belangrijk”, aldus Tanja.

Smit Keukens staat bekend om zijn deugdelijke, functionele en tegelijk fraai vormgegeven keukens van Duitse makelij met merken als Schmidt, Sachsen en Beckermann. “Betrouwbare merken, van klassiek tot heel modern”, weet Jacco Hofstra. De keukenadviseur roemt de leveringsbetrouwbaarheid, maar ook de enorm goeie kwaliteit. “Met een keuken moet je toch zeker wel een jaar of twintig tot vijfentwintig voort kunnen. Dat lukt met onze keukens zeker: dat merk je aan de betere en veel zwaarder persing van het spaanplaat en dat zie je ook aan de lak. Ze kunnen bovendien alles maken: wat we ook aan wensen hebben, zij maken het!”

Jacco weet precies waarover hij praat: hij zit al 25 jaar in het vak en werkt sinds 2004 voor Smit Keukens als keukenadviseur. “Dat is veel meer dan keukens verkopen. Als je adviezen geeft, moet je vooral goed kunnen luisteren naar je klanten. Dat gebeurt lang niet overal”.

Klanten van Smit Keukens zijn ook uiterst tevreden over de eigen montagedienst van Smit Keukens, die op dit moment bestaat uit Harco en Niels, een nieuwe collega die het vak leert van de door de wol geverfde Harco. “Een eigen montagedienst betekent korte lijntjes met de klant”, stelt Tanja Smit. “Dus alles verloopt in goed overleg. En doordat we altijd met hetzelfde team werken, weet ieder waar je het over hebt. Dat werkt heel prettig, zowel voor onze klanten als onszelf”.

Smit Keukens
Fahrenheitstraat 54 (op bedrijventerrein Lorentz), Harderwijk
[email protected]
www.smitkeukens.nl
0341 – 429696

Smit Keukens Harderwijk