Voor het Open Nederlands Kampioenschap Poker komen 50 pokerteams uit heel Nederland naar Ermelo

Twee keer per jaar wordt Ermelo omgetoverd tot het poker paradijs van Nederland. 

De recreatieve pokerspelers komen naar Ermelo om mee te doen aan de finale van het Open Nederlands Kampioenschap Poker of het Nederlands Team Kampioenschap Poker. Dit jaar wordt voor de eerste keer het Nederlands Team Kampioenschap Poker ook afgetrapt bij de Heerlickheijd.

“Het blijft een bijzonder fenomeen. Een volle zaal met pokeraars uit heel Nederland die pokeren om niets meer dan de eer.” geeft Mathijs Jonkers, organisator van het kampioenschap aan. “Toch zijn we heel blij dat iedereen het zo leuk vind, want pokeren voor prijzen mag in Nederland niet. Of het nou gaat om darten, voetballen, bridgen of klaverjassen om prijzen het mag allemaal, maar pokeren om prijzen is in Nederland bij de wet verboden, omdat het gezien wordt als een kansspel.

Toch weerhoud het de duizenden pokeraars die meedoen aan de kampioenschappen van MEC Pokerevents niet tegen. Zij vinden het fantastisch om mee te mogen doen aan zo’n grootschalig evenement.  Helemaal niets er aan overhouden hoeft in sommige gevallen niet zo te zijn, want in het eerste seizoen bleek dat pokerorganisaties interesse hebben om goede spelers te sponsoren. De Winnaar van vorig jaar ging zodoende gesponsord naar België om daar in het casino wat serieuzere toernooien te spelen. 

Op 1 en 2 juli komt het ‘pokercircus’ weer naar Ermelo.

Op één juli vind de opening van het Nederlands Team Kampioenschap Poker plaats. Maximaal 50 teams van vier spelers kunnen zich er voor inschrijven. Dat is hun eerste poging om zich te kwalificeren voor de halve finales om uiteindelijk weer de grote landelijke finale te halen die overigens ook in Ermelo plaats vind. Op 2 julie is de finale van het Open Nederlands Kampioenschap Poker.
 

Van januari t/m mei hebben 7.000 pokerspeler mee gedaan aan voorrondes. Zij proberen zich in juni tijdens de halve finales te kwalificeren voor de finale in de Heerlickheijd. Op 2 juli is de landelijke finale waar circa 150 pokerspelers het tegen elkaar op gaan nemen om Nederlands Kampioen te worden.