Voor de 5e keer in 25 jaar haalt Lions club Harderwijk de Jostiband naar Harderwijk

Jostiband bestaat 50 jaar. Zij hebben een groot concert gegeven in de Ziggodome (uitverkocht) en voor de 5e keer in 25 jaar haalt Lions club Harderwijk de Jostiband naar Harderwijk.
 

Samen muziek maken

In het Jostiband Orkest leren zo’n 150 mensen met een verstandelijke beperking een instrument bespelen. Samen met anderen. Aan alles merk je dat ze veel plezier hebben. Aan de gebbetjes tussendoor, de lach op hun gezichten en stralende ogen. Het Jostiband Orkest is een sociaal gebeuren waar iedereen naar uitkijkt. De muzikanten hoeven geen moeilijke muzieknoten te kunnen lezen. Het orkest heeft een manier gevonden waarmee iedereen muziek kan maken: muziek lezen met kleuren. Inmiddels gebruiken meer dan 1.000 instellingen, orkesten en muziekscholen deze methode.

De instrumenten van het orkest

De kracht van het orkest? De verscheidenheid van instrumenten. Je kunt het zo gek niet bedenken of het Jostiband Orkest gebruikt het. Van keyboards tot accordeons, van klokkenspellen tot bekkens. Eigenlijk teveel om op te noemen. Veel muzikanten hebben ook een koffer met triangels, tamboerijnen en castagnetten.

Elke week hard oefenen

Het orkest is inmiddels uitgegroeid tot een populaire muziekformatie. Het succes hebben muzikanten vooral aan zichzelf te danken. Elke woensdagavond oefenen zij met z’n allen hard aan het repertoire. En zaterdagochtend krijgen kleine groepjes les. En: zij laten zien dat ondanks een verstandelijke beperking veel mogelijk is. 

Sinds enige tijd heeft de Jostiband een veel hipper repertoire met o.a. Cold Play, Marco Borsato, Armin van Buren en AfroJack.
De Jostiband viert dit jaar zijn 50-jarig bestaan. Het is de Lionsclub Harderwijk gelukt om samen met de jubilerende Jostiband een groots concert in de Sypel te Harderwijk op 8 oktober 2016 te laten plaats vinden.

Hiermee zet de club een meer dan 25 jarige traditie voort waarbij inwoners kunnen genieten van een muziekuitvoering in de regio.

In het Jostiband Orkest spelen zo’n 150 mensen met een verstandelijke beperking een instrument. Samen met anderen. Aan alles merk je dat ze veel plezier hebben. Aan de gebbetjes tussendoor, de lach op hun gezichten en stralende ogen. Het Jostiband Orkest is een sociaal gebeuren waar iedereen naar uitkijkt. De muzikanten hoeven geen moeilijke muzieknoten te kunnen lezen. Het orkest heeft een manier gevonden waarmee iedereen muziek kan maken: muziek lezen met kleuren. Inmiddels gebruiken meer dan 1.000 instellingen, orkesten en muziekscholen deze methode.
 
Alle opbrengsten van het concert worden besteed aan goede doelen; Stimulering muziek op speciaal onderwijs Harderwijk/Ermelo.
Ook gaat er een deel naar het instrumenten fonds van de Jostiband.

Kaarten te koop online via www.jostibandharderwijk.nl of via theater Harderwijk en VVV Ermelo. Kaarten kosten € 16,00 p.p.
Ook aan de kassa bij concert zijn kaarten nog te koop voor €17,50 p.p.

Jostiband optreden in Sportcomplex de Sypel 2016