Voor alles wat ze hebben, is bewust gekozen

Minimalisme is meer dan opruimen. Gera van den Berg uit Hierden, heeft een boek geschreven. Wie haar kent, weet dat ze getrouwd is met journalist Marco en moeder is van vijf kinderen tussen de veertien en drie jaar oud. 

Ze is remedial teacher en groepsleerkracht op een basisschool. Daarnaast runt ze een zevenpersoons-huishouden.

Hoe ze überhaupt tijd over houdt om te schrijven? Om dat helemaal te begrijpen, zou je haar boek moeten lezen.

Ze schrijft namelijk over minimalisme in een gezin.

Zo’n zes jaar geleden, zwanger van de op één na jongste, werden Gera en Marco zich steeds meer bewust van hoe men (zij dus ook) met de aarde omgingen. Ze zagen documentaires over de plastic soep in de oceanen. Ze werden zich pijnlijk bewust van de koekjes die, per stuk verpakt, in een plastic bakje zaten, luchtdicht verpakt in, alweer, plastic. De kinderen hadden niet één, maar wel vier scharen in de grote speelgoedkast. Kleding in overvloed en voor de paar dagen Hollandse zomer, wel zes emmertjes en schepjes voor aan het strand.

Het zijn drie lukrake voorbeelden, maar je kunt je voorstellen dat er, als je eenmaal begint met kijken naar wat je echt nodig hebt, heel veel weg kan. En dat heeft het hele gezin gedaan, de afgelopen zes jaar, stapje voor stapje. Het resultaat? Je houdt tijd over, je weet precies wat je hebt en waar het ligt. Voor alles wat er in huis ligt, is bewust gekozen. Het schoonmaken gaat veel sneller en opruimen is zo gedaan. Klinkt relaxed. Toch? Meer weten?

www.minimalismeineengezin.nl

Op Orde minimaliseren in het gezin van Gera van den Berg

Harderwijkse Zaken

Adresgegevens

Brouwersbosweg 1
3849 NG Hierden

Telefoon

T. 06-53190013

Openingstijden

Ma 08.00 - 17.00 uur
Di 08.00 - 17.00 uur
Wo 08.00 - 17.00 uur
Do 08.00 - 17.00 uur
Vr 08.00 - 17.00 uur
Za Gesloten
Zo Gesloten
Meer info