Volop plezier tijdens de finale van de Kunstwedstrijd vol Techniek met het Thema 'Kermis'

Twee weken na de voorronde was het zover: het podium was één grote attractie tijdens de spannende finale van de Kunstwedstrijd vol Techniek met als thema 'Kermis'.

Deze wedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door Platform Techniek Noordwest-Veluwe en Randmeren met het doel kinderen te laten ervaren hoe leuk én interessant techniek is

Leerlingen van groep 7/8 van de drie scholen die de finale bereikten, verbluften publiek en jury met geweldige kermis kunstwerken vol technische snufjes. Tijdens de voorbereiding werkten ze samen en legden dit vast op beeld. Het bouwen vond plaats in de technieklokalen van het voortgezet onderwijs, met alleen hergebruik van oude apparaten, boutjes, moertjes en schroefjes. Het integreren van licht, muziek en beweging, onmisbaar bij een kermis, was een extra uitdaging. Net als de presentatie met een (digitale) show eromheen. Echt knap gedaan allemaal en ontzettend leuk om te zien!

De jury had een lastige taak om de winnaars te kiezen, omdat alle kunstwerken en presentaties zo goed gemaakt en origineel gepresenteerd zijn. Uiteindelijk zijn de volgende prijzen uitgereikt:
  • 1e prijs: @vrijeschool.valentijn Harderwijk
  • 2e prijs: @Admiraalvan Kinsbergenschool Elburg
  • 3e prijs: @petraschool_nunspeet
Om dit evenement tot een succes te maken, bedankt Platform Techniek: Bart Jansen, ook wel bekend als meester Bart, voor zijn geweldig leuke presentatie en enthousiasme op het podium. Daarnaast Move Amsterdam die de hoofdprijs beschikbaar stelt, waardoor de winnaars een extra schoolreisje kunnen maken naar het interactieve Mobility Experience Centre in Amsterdam. Ook willen we het Christelijk College Nassau-Veluwe Harderwijk bedanken voor hun waardevolle medewerking aan de finale van de Kunstwedstrijd. Tot slot willen we de deelnemers en vrijwilligers van Platform Techniek bedanken die zich inzetten om kinderen enthousiast te maken voor techniek.
De Kunstwedstrijd vol Techniek met het thema 'Kermis' was een geweldige kans voor kinderen om kennis te maken met hun technische en artistieke vaardigheden. En deze te laten zien. Het evenement heeft niet alleen de creativiteit van de leerlingen gestimuleerd, maar ook laten zien dat technologie en kunst hand in hand kunnen gaan. 

Over Platform Techniek

Platform Techniek, een regionaal samenwerkingsverband tussen bedrijven en scholen, is al sinds 2001 actief bezig om jongeren te inspireren om een technisch beroep te kiezen. De samenwerking van de bekende 3 O's (onderwijs, ondernemers en overheid) is een sterke kracht die zorgt voor energie en het ontstaan van mooie dingen. Door evenementen zoals de Kunstwedstrijd vol Techniek wil Platform Techniek leerlingen op jonge leeftijd laten ervaren hoe leuk en divers techniek is.

Vrije school Valentijn winnaar kunstwedstrijd 2023 Platform Techniek