Vogelgriep treft ook Hierdense Kakelhoeve

In Hierden is op de Hierdense Kakelhoeve ook vogelgriep vastgesteld. Het gaat waarschijnlijk om een hoogpathogene variant van de vogelgriep. Om verspreiding van het virus te voorkomen zijn de circa 250 leghennen op de locatie geruimd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA)

Woensdag 2 februari werd vogelgriep geconstateerd op een eendenbedrijf in Hierden, hier zijn 15.000 eenden geruimd

Zaterdag 5 februari werd ook bij een ander eendenbedrijf vogelgriep vastgesteld, hier zijn 53.000 kippen geruimd. De Hierdense Kakelhoeve werd geblokkeerd, bemonsterd op vogelgriep en dagelijks gemonitord op onder andere de gezondheid van de dieren. Helaas was dat niet genoeg en zijn de leghennen ook besmet geraakt.

Joanne van de Hierdense Kakelhoeve laat op haar Facebook weten; "Helaas zijn mijn kippen getroffen door de vogelgriep. De kippen zijn geruimd. Heel verdrietig maar ze waren erg ziek. De kippen in mijn andere stalletje zijn nog gezond en worden goed in de gaten gehouden. Ook door de instanties. De komende tijd mag en kan ik geen eieren bezorgen, Alle abonnees krijgen een brief met informatie hoe nu verder. Ik moet nu alles verwerken maar het komt goed. Liefs Joanne Olofsen".

Bron Ministerie van LNV Lees verder ...

Kippen Hierdense Kakelhoeve